Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Valentijnstaartje
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
2
uur
uur
Rusttijd
2
dagen
d
Totale tijd
2
dagen
d
2
uur
uur
Gang
Nagerecht
Porties
6
personen
Equipment
1 Staande mixer (type KitchenAid)
1 Precisieweegschaal
Ingrediënten
Voor het aardbeienkonfijt:
150
g
aardbeienpuree
3
g
pectine
30
g
fijne suiker
Voor de bananenvulling:
100
g
bananenpuree
30
g
suiker
10
g
citroensap
3
g
gelatinepoeder
+ 18 g water
Voor de aardbeienbiscuit:
45
g
eiwit
40
g
suiker
35
g
amandelpoeder
20
g
bloem
10
g
poedersuiker
35
g
aardbeienpuree
Voor het krokante laagje:
40
g
witte chocolade
30
g
crêpes dentelles
10
g
neutrale olie
Voor de witte chocolademousse:
140
g
witte chocolade
110
g
melk
4
g
gelatinepoeder
+ 24 g water
225
g
room
(mintens 35% vet)
Voor de vlinders:
35
g
honing
30
g
boter
35
g
bloem
35
g
eiwit
Voor de afwerking:
Eetbare rode rozen
Rode velvetspray
Instructies
Voor het aardbeienkonfijt:
Meng de suiker en de pectine in een klein kommetje.
Warm de puree op in een kookpot.
Giet het suiker-pectine mengsel erbij wanneer de puree 40° C warm is en breng aan de kook, terwijl je constant roert (minimum 85° C).
Haal de pot van het vuur en schenk de bereiding in de Amore mal.
Laat opstijven in de diepvries gedurende minimum 6 uur.
Voor de bananenvulling:
Week het gelatinepoeder in het koud water gedurende 15 min.
Breng de bananenpuree, de suiker en het citroensap aan de kook in een kookpot.
Haal de pot van het vuur en meng er de gelatine onder.
Schenk de bananenvulling op het aardbeienkonfijt in de Amore mal.
Laat rusten in de diepvries.
Voor de aardbeienbiscuit:
Verwarm de oven voor op 170° C.
Klop de eiwitten op en voeg de suiker in 2 keer toe om een meringue te bekomen.
Giet er het gezeefde amandelpoeder, de gezeefde bloem en poedersuiker bij en meng voorzichtig met een spatel.
Voeg de aardbeienpuree toe en meng.
Schep het beslag in een spuitzak en spuit het op een bakplaat bekleed met bakpapier in een cirkel van ca. 15 cm diameter.
Bak tot een biscuit gedurende 12 min en laat afkoelen.
Steek uit met de uitsteekring die meegeleverd wordt met de Amore mal.
Voor het krokante laagje:
Smelt de chocolade in de microgolf.
Giet er de olie bij en meng.
Verkruimel de crêpes dentelles en meng onder de chocolade.
Smeer met behulp van een spatel een egaal laagje op de aardbeienbiscuit.
Laat rusten in de diepvries.
Voor de witte chocolademousse:
Week het gelatinepoeder in het koud water gedurende 15 min.
Smelt de chocolade au bain-marie.
Verwarm de melk gedurende 45 sec in de microgolf en los er vervolgens de gelatine in op. Meng goed.
Giet de melk in 2 keer op de gesmolten chocolade en meng goed.
Laat afkoelen tot 30° C.
Klop ondertussen de room op tot slagroom.
Giet de chocolade in 3 keer op de slagroom en spatel hem er voorzichtig onder met een opwaartse beweging.
Montage
Bekleed de hartvormige taartring met rhodoid folie.
Schenk de chocolademousse in de taartring.
Haal de aardbeien- en bananenvulling uit de diepvries en duw die in de mousse.
Strijk het oppervlak glad en laat minstens 24 uur rusten in de diepvries.
Ontvorm en spuit er meteen een laagje rode Velvetspray over.
Werk af met de vlinders en rode rozen.
Voor de vlinders:
Neem de boter en meng die snel onder de bloem tot je een zanderige mengeling bekomt.
Voeg het eiwit en de honing toe en meng met een spatel tot een homogeen beslag.
Doe het beslag in de vlindermal en verwijder het overtollige beslag met een spatel.
Bak de vlinders in de voorverwarmde oven op 180° C gedurende 7 min.
Haal de vlinders uit de mal en laat ze afkoelen.
Trefwoord
aardbeien, banaan, bananenpuree, rozen, Valentijn, Valentijnsmenu, Valentijnsmenu 2023, witte chocolade, witte chocolademousse