Duw door een pureeknijper en vermeng met 20 g boter, 10 g ei en 1 eidooier.
Maak een soezenbeslag door het water met de 30 g boter aan de kook te brengen. Roer er van het vuur af de bloem door en gaar dit op laag vuur.
Haal van het vuur en laat enkele minuten afkoelen.
Roer er de 40 g ei door en meng dit soezenbeslag door de aardappelpuree.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verdeel de massa over siliconen patisserie donutvormen en vries aan.
Frituur nog bevroren goudbruin 180° C.
Breng op smaak met zout.
Notities
Voor het ei, gebruik ik gepasteuriseerd ei uit een fles. Het is handig dat je dat tot op de gram kan afwegen, natuurlijk. Maar met een écht ei lukt het ook. Voor dit recept heb je eens 10 g en eens 40 g ei nodig. 1 M ei weegt 50 g. Je klutst het ei goed door en weegt dan af wat je nodig hebt.Ik heb immers het originele recept van Gastronomixs gedeeld door 5, anders had ik 2 kg beslag, goed voor 60 donuts...