Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Lamskroon en -filet, crème van rode puntpaprika, polenta
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
1
uur
uur
Bereidingstijd
1
uur
uur
Totale tijd
2
uur
uur
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Frans
Porties
4
personen
Equipment
Vacumeertoestel
Anova (of ander toestel om te garen op lage temperatuur)
Bunzenbrander
Ingrediënten
Voor de lamskroon en -filet:
1
lamskroon van minstens 8 koteletjes
600
g
lamsfilet
Voor de gebrande paprikacrème met citroengras:
1
rode puntpaprika
1
sjalot
Boter
1
dl
Noilly Prat
1
dl
visfumet
1/2
stengel
citroengras
2,5
dl
room
75
g
boter
Voor de polenta:
250
g
polenta
1
l
kippenbouillon
Gerookt paprikapoeder
Voor de sluimererwten:
12
sluimererwten
2
el
sushiazijn
1
el
olijfolie
Instructies
Voor de lamskroon en -filet:
Trek de lamskroon en -filet vacuüm en gaar minimaal 1 uur in een warmwaterbad op 56° C.
Bak daarna kort aan op de bakplaat.
Voor de gebrande paprikacrème met citroengras:
Brand de rode puntpaprika en verwijder het vel.
Stoof de fijngesneden sjalot in weinig boter en blus met Noilly Prat en visfumet.
Kook in tot 1/3de en voeg de room toe samen met de in de lengte in twee gesneden citroengras stengel.
Voeg ook de grof gesneden paprikastukken bij en laat terug licht inkoken.
Verwijder het citroengras en mix alles fijn in de blender. Smaak af met peper en zout en passeer door een fijne zeef.
Mix op het allerlaatste moment de ijskoude boterblokjes onder de hete saus.
Voor de polenta:
Kook de polenta gaar in de kippenbouillon.
Laat afkoelen in een diepere schaal.
Eens afgekoeld, steek ronde vormen uit.
Bestrooi deze met het gerookt paprikapoeder, bak aan en verwarm deze 3 min in een oven van 180° C.
Voor de sluimererwten:
Blancheer de sluimererwten in gezouten water tot ze beetgaar zijn, laat schrikken in ijswater.
Verwijder de nerf. Maak een marinade met de sushiazijn, olijfolie, peper en zout.
Haal voor het serveren de sluimererwten door de zoet-zure marinade.
Afwerking
Werk het gerecht af met wat gebakken shi-take en crumble van macadamianoten.
Eventueel nog met wat gepekelde champignons (je vindt de link naar dit recept hieronder in mijn tips).
Notities
Het recept voor de gepekelde champignons vind je
hier
.
Trefwoord
lam, lamsfilet, lamskroon, polenta, rode puntpaprika