Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Sbrisolona met hazelnoten van Luigi Biasetto
Een toprecept van een Italiaanse toppatissier, maar toch heel eenvoudig. Een must-make!
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
25
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang
Nagerecht
Keuken
Italiaans
Porties
6
personen
Ingrediënten
120
g
boter
70
g
rietsuiker
100
g
witte bloem type 00
60
g
geel maïsmeel
70
g
pure chocoladestukjes
70
g
hazelnoten
3
g
zout
Instructies
Hak eerst de hazelnoten grof.
Giet beide meelsoorten op het werkvlak en vorm een fontein.
Voeg in het midden de harde boter, het zout en de suiker toe en begin met je vingertoppen alle ingrediënten in het midden te bewerken.
Werk verder met je handen en voeg de chocoladestukjes en de gehakte hazelnoten toe.
Binnen enkele minuten heb je een gladde consistentie. Breng het deeg nu over in een taartvorm met een diameter van ongeveer 22 cm.
Verwarm de oven voor op 200° C en bak gedurende 25 min op 170° C.
Haal de cake uit de oven en laat hem 20 min afkoelen alvorens hem om te draaien en te serveren.
Notities
Een sbrisolona snijd je niet in stukken met een mes, maar breek je in stukken met je handen.
Trefwoord
chocolade, chocoladestukjes, hazelnoten, Sbrisolona