Ga terug
Sbrisolona met hazelnoten van Luigi Biasetto

Sbrisolona met hazelnoten van Luigi Biasetto

Een toprecept van een Italiaanse toppatissier, maar toch heel eenvoudig. Een must-make!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 120 g boter
  • 70 g rietsuiker
  • 100 g witte bloem type 00
  • 60 g geel maïsmeel
  • 70 g pure chocoladestukjes
  • 70 g hazelnoten
  • 3 g zout

Instructies
 

  • Hak eerst de hazelnoten grof.
  • Giet beide meelsoorten op het werkvlak en vorm een fontein.
  • Voeg in het midden de harde boter, het zout en de suiker toe en begin met je vingertoppen alle ingrediënten in het midden te bewerken.
  • Werk verder met je handen en voeg de chocoladestukjes en de gehakte hazelnoten toe.
  • Binnen enkele minuten heb je een gladde consistentie. Breng het deeg nu over in een taartvorm met een diameter van ongeveer 22 cm.
  • Verwarm de oven voor op 200° C en bak gedurende 25 min op 170° C.
  • Haal de cake uit de oven en laat hem 20 min afkoelen alvorens hem om te draaien en te serveren.

Notities

Een sbrisolona snijd je niet in stukken met een mes, maar breek je in stukken met je handen.
Trefwoord chocolade, chocoladestukjes, hazelnoten, Sbrisolona