- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Zweedse zomertaart (pinocchiotårtan)

Zweedse zomertaart (pinocchiotårtan)

Normaal zou ik deze Zweedse zomertaart hier niet gedeeld hebben, want ik vind de foto niet geslaagd. Toch niet als je hem vergelijkt met de originele foto van Carine. Deze taart is niet verfijnd genoeg, als jullie snappen wat ik bedoel. En dus deel ik hem niet op mijn Instagram feed. Maar wel hier, want WAT IS HIJ LEKKER! Vergeef me dat ik roep. Zelden zo’n lekkere taart gegeten: net alsof je in een wolkje hapt. (Niet dat ik weet hoe een wolk smaakt, zenne!).

Deze Zweedse zomertaart is al de tweede Zweedse taart die ik hier post en dat terwijl ik nog nooit in Zweden ben geweest. (Ik ben een koukleum en reis dus niet zo vaak naar het noorden, tenzij voor een voetbalmatch). Mijn eerste was een Zweedse prinsessentaart. Wel, als ik zou moeten kiezen tussen de twee, dan wint deze het met voorsprong: sneller, makkelijker én lekkerder!

Zweedse zomertaart (pinocchiotårtan)

Zweedse zomertaart (pinocchiotårtan)

Zweedse zomertaart (pinocchiotårtan)

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Zweeds
Porties 8 personen

Equipment

  • 1 staande mixer (type KitchenAid)

Ingrediënten
  

Voor de taart:

  • 100 g boter
  • 100 g suiker
  • 4 eidooiers
  • 100 g bloem
  • 1 flinke tl bakpoeder
  • 45 g melk
  • 1 tl vanille-extract

Voor de meringue:

  • 4 eiwitten
  • 140 g suiker
  • 1 handje amandelschilfers

Voor de afwerking:

  • 130 g volle room
  • 60 g mascarpone
  • 20 g vanillesuiker
  • 300 g aardbeien

Instructies
 

Voor de taart:

  • Klop de zachte boter en suiker tot een romig geheel.
  • Voeg de dooiers toe en blijf kloppen.
  • Voeg nu ook de bloem en het bakpoeder toe en meng.
  • Voeg de melk en het vanille-extract toe en meng.
  • Strijk het deeg uit in een grote bakvorm (33×23 cm) of op een rechthoekige bakplaat bedekt met bakpapier. Zet apart.

Voor de meringue:

  • Verwarm de oven voor op 160° C.
  • Klop de eiwitten op.
  • Wanneer de kloppers beginnen strepen te trekken, voeg je de suiker toe, eetlepel voor eetlepel.
  • Verdeel de meringue over de taart.
  • Bestrooi met amandelschilfers.
  • Bak de taart gedurende ca. 40 min in de voorverwarmde oven. Controleer op gaarheid door de cake voorzichtig op te tillen. Hij moet in het midden gaar zijn.
  • Laat afkoelen.

Voor de afwerking:

  • Meng de zeer koude room met de mascarpone en de suiker.
  • Klop op tot slagroom.
  • Snijd de afgekoelde cake doormidden.
  • Bedek de onderste helft met slagroom en vervolgens met aardbeien.
  • Dek af met de andere helft.
  • Bewaar in de koeling.
Trefwoord aardbeien, amandelschilfers, meringue, zomertaart

Bron: recept vertaald uit het Frans van mijn favoriete Franse blogster Chic Chic Chocolat.

Related Post