- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Zwartewoudtrifle

Zwartewoudtrifle

Een dagje verlof en “nothing to do”. Zalig is dat! Maar van niksen, daar word ik zo moe van. Aan de slag dan maar: deze voormiddag ben ik heel de tijd druk geweest met alle receptjes uit magazines allerhande te scheuren en netjes op te bergen. Maar niet alvorens ze natuurlijk nog eens onder de loep te hebben genomen en er een paar toegevoegd te hebben aan mijn (steeds langer wordende) TO DO-lijst…. Ik moet dringend meer verlof vragen aan mijn baas!
Deze “must-make” kan ik alvast van mijn lijstje schrappen. Nog 1001 recepten te gaan…

 

Nodig voor 6 tot 8 personen

4 eieren
125 g fijne kristalsuiker
40 g zelfrijzende bloem
40 g maïszetmeel
40 g cacaopoeder
1 bokaal ontpitte kersen (400 g )
1 kaneelstokje
1,5 el maïszetmeel
6 el kirsch (likeur)
600 ml slagroom (met de helft van deze hoeveelheid lukt het ook!)
2 zakjes vanillesuiker
50 g chocoladeschilfers

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° C. Splits de eieren. Klop met een mixer de eidooiers met 60 g suiker en 4 eetlepels warm water tot een wit schuimig mengsel.
Zeef bloem, maïszetmeel en cacaopoeder boven de deegkom en spatel door het eimengsel. Klop met een mixer drie eiwitten met de rest van de suiker tot pieken. Spatel het eiwit door het beslag. Schep het beslag op een met bakpapier beklede ovenplaat en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal 1/3 van de kersen uit het sap. Warm de rest van de kersen en het sap met het kaneelstokje op en voeg de kirsch toe. Roer het maïszetmeel los met wat water en voeg het bij de warme kersen. Laat indikken.
Klop de room met de vanillesuiker stijf. Snij het afgekoelde chocoladegebak in stukjes die in de glaasjes passen, lepel er wat kirsch, enkele kersen, het ingedikte sap en slagroom over. Herhaal tot de ingrediënten op zijn. Werk af met de apart gehouden kersen en de chocoladeschilfers.

Tip: Omdat het perfect versnijden en versieren niet altijd makkelijk is, is dit het ideale alternatief voor een klassieke Zwartewoudtaart!

Bron: 20 hemelse desserts, speciale bijlage met inspirerende ideeën voor het eindejaarsmenu bij Libelle.

Related Post