- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Zoete taart met rood fruit en kokos

 

Zoete taart met rood fruit en kokos

 

Recept voor zoete taart met rood fruit en kokos

(Voor)bereiding + bakken: 1 u 20 min (+ afkoelen en rusten)
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 9 personen:
250 g aardbeien
125 g bosbessen
125 g frambozen
4 eieren, wit en dooiers gesplitst
220 g fijne suiker
80 ml melk
1 tl vanille-extract
200 g bloem
1 tl droge gist
395 g gesuikerde gecondenseerde melk (ik kocht die van Nestlé)
125 ml ongesuikerde gecondenseerde melk (ik kocht die van het huismerk van Carrefour)
125 ml kokosmelk

Voor de slagroom met kokos:
60 ml kokosroom, goed koud
300 ml volle zure room, goed koud (ik gebruikte de zure room 30% vet van Campina)
2 el poedersuiker
1/2 tl vanille-extract

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor bij 160° C. Boter een vierkante vorm met 22 cm zijde in en bekleed met bakpapier waarbij je het papier 5 cm over de randen laat hangen. Ik gebruikte dus een hartvorm in de plaats.

Doe de helft van het fruit in een kom en zet die in de koelkast tot je de zoete taart wil serveren. Snijd de overblijvende aardbeien in 2 of in 4 naargelang de grootte en meng ze met de bosbessen en frambozen.

Klop de eiwitten op tot sneeuw met de (staande) mixer en voeg langzaam de suiker toe terwijl je blijft kloppen tot je een stevige en glanzende massa krijgt. Meng de dooiers, de melk en het vanille-extract in een kom. Voeg deze bereiding bij de eiwitsneeuw terwijl je blijft kloppen. Zeef de bloem en de gist en spatel deze voorzichtjes onder de eiwitmassa. Voeg het rood fruit toe en giet dit beslag in de vorm. Strijk het oppervlak glad.

Schuif de bakvorm in de oven voor 1 uur waarbij je de vorm halverwege de baktijd eens omdraait zodat hij gelijkmatig kleurt. Prik er na 1 uur met de punt van een mes in. Die moet er schoon uitkomen. Is dit niet het geval, zet de taart dan nog even terug in de oven en bak verder.

Klop ondertussen de gesuikerde gecondenseerde melk met de ongesuikerde gecondenseerde melk en de kokosmelk samen en doe in een kannetje.

Zodra de taart gebakken is, prik je met een mes meerdere gaten in de nog warme taart en giet er dit mengsel op. Laat afkoelen in de vorm.

Maak ondertussen de slagroom met kokos: klop de zure room met de poedersuiker en het vanille-extract met de elektrische (staande) mixer op. Doe er de kokosroom bij.

Werk de taart af met de slagroom en versier met het rode fruit uit de frigo. Ik deed daar nog wat ananasaardbeien en framberries (een kruising tussen frambozen en aardbeien) bij.

 

Zoete taart met rood fruit en kokos

 

Bron: recept vertaald uit het boek Super Gâteaux.

Related Post