- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Zeewolffilet in bladerdeegkorst met prei op 2 wijzen

Zeewolffilet in bladerdeegkorst met prei op 2 wijzen

 

Zeewolffilet in bladerdeegkorst met prei op 2 wijzen

 

Recept voor zeewolffilet in bladerdeegkorst met prei op 2 wijzen

Bereidingstijd: 45 min
Baktijd: 30 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:
4 zeewolffilets, ca. 700 g
2 vellen bladerdeeg
15 fijne sneetjes gerookt spek
3 el sesamzaadjes, geroosterd
1/2 bosje dragon
3 takjes munt
1 eidooier, losgeklopt met een beetje water
4 stengels prei
1 stuk verse gember van 2 cm, geraspt
40 g halfgezouten boter
3 el olijfolie
Peper en zout
Balamico-azijn Selection Carrefour, naar smaak

 

Zeewolffilet in bladerdeegkorst met prei op 2 wijzen

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor bij 180° C. Hak de kruiden, meng ze met de sesamzaadjes en breng op smaak met peper en zout. Verdeel deze kruiden over 2 zeewolffilets en dek ze vervolgens af met de resterende filets.

Leg de helft van de sneetjes spek dakpansgewijs voor je neer. Leg de 2 visfilets erop en rol het spek er strak rond. Leg de in spek verpakte visfilets nu op 1 vel bladerdeeg. Snijd aan weerszijden schuine, brede inkepingen in het bladerdeeg tot aan de visfilets. Vouw het bladerdeeg afwisselend over de vis, zo krijg je een mooi ‘geweven’ effect. Snijd het overtollige deeg weg. Herhaal met het andere vel bladerdeeg en de 2 andere zeewolffilets.

Leg de twee zeewolffilets in bladerdeeg in een ovenschaal. Strijk ze in met de dorure (losgeklopte eidooier met een beetje water). Schuif ze in de voorverwarmde oven gedurende 30 min.

Was en droog ondertussen de prei. Snij 3 stengels prei in dunne ringen. Snij de 4de prei in stukken van ca. 5 cm lang. Snij deze stukken in fijne julienne.

Stoof de preiringen met de boter en de gember en laat ze vervolgens op een zacht vuurtje gedurende 20 min garen. Rooster de julienne van prei in een pan met 3 el olie. Houd goed in de gaten: dit kan snel verbranden. Laat uitlekken op keukenpapier.

Snij de zeewolffilet zodra je hem uit de oven haalt in duimdikke plakken en serveer hem meteen samen met de prei met gember en de knapperige julienne van prei. Sprenkel balsamico-azijn naar smaak over de prei. Zet het flesje op tafel zodat iedereen zich naar believen kan bedienen.

 

Zeewolffilet in bladerdeegkorst met prei op 2 wijzen

 

Bron: recept geïnspireerd op een recept uit Saveurs Spécial Fêtes.

BewarenBewaren

Related Post