- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Yoghurtmousse met mango, het ideale last-minute BBQ-dessert!

 

Yoghurtmousse met mango, het ideale last-minute BBQ-dessert!

 

Recept voor yoghurtmousse met mango

(Voor)bereidingstijd: 15 min
Rusttijd: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 glazen:
250 g Griekse yoghurt
200 g volle room (ik gebruik altijd de slagroom 40% vet van Campina)
30 g poedersuiker
100 g mangopuree
1/2 mango
1 el Passoa (facultatief)
4 lange vingers
1 passievrucht
Muntblaadjes

 

Werkwijze

Meng de yoghurt en de poedersuiker.
Klop de koude room op tot slagroom.

Spatel de slagroom voorzichtig onder de yoghurt.

Maak de mangocoulis: meng de mangopuree met de Passoa.
Snijd de mango in kleine blokjes.

Leg een koekje onderaan in de glazen. Indien nodig breek je het koekje in twee.

Sprenkel er een beetje coulis over.

Schep er met een lepel of spuit er met een spuitzak de helft van de yoghurtmousse over.

Verdeel er de mangoblokjes en de rest van de coulis over.

Dek af met de rest van de yoghurtmousse.

Versier met passievruchten en een muntblaadje.

Bewaar de yoghurtmousse in de koelkast tot je hem serveert.

 

Bron: recept vertaald van de blog Chic, Chic, Chocolat!

Related Post