Ga terug
Oeuf à la truffe

Oeuf à la truffe

Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

Voor het roerei:

  • 6 verse eieren
  • Peper en zout
  • 1 witte zomertruffel

Voor de geitenkaasvulling:

  • 1 pakje geitenkaas natuur bvb. Chavroux
  • 1 à 2 el volle room
  • Witte truffelpasta naar smaak

Instructies
 

Voor het roerei:

  • Doe 5 eieren in een metalen kom en zet die in een kookpot met een bodempje water (bain-marie) op het vuur.
  • Klop de eieren los.
  • Blijf kloppen tot de eieren romig worden. Voeg van het vuur het 6de ei toe om het kookproces te stoppen.
  • Zet nog heel kort even terug op het vuur. Het roerei moet nog vrij vloeibaar blijven. Breng op smaak met peper en zout.

Voor de geitenkaasvulling:

  • Roer de geitenkaas los met de room.
  • Voeg naar smaak witte truffelpasta toe. Kruid met peper.
  • Schep in een spuitzak.

Afwerking

  • Schep roerei in de lege eierschalen.
  • Spuit hierop een toef geitenkaasvulling met witte truffel.
  • Werk af met veel geschaafde witte truffel.

Notities

Ik gebruikte hiervoor een ei-onttopper die ik kocht bij Bol.com #nospon
Trefwoord eitje, geitenkaas, roerei, truffel, witte truffel, zomertruffel