Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Oeuf à la truffe
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Borrelhapje
Keuken
Frans
Porties
6
personen
Ingrediënten
Voor het roerei:
6
verse eieren
Peper en zout
1
witte zomertruffel
Voor de geitenkaasvulling:
1
pakje
geitenkaas natuur
bvb. Chavroux
1 à 2
el
volle room
Witte truffelpasta naar smaak
Instructies
Voor het roerei:
Doe 5 eieren in een metalen kom en zet die in een kookpot met een bodempje water (bain-marie) op het vuur.
Klop de eieren los.
Blijf kloppen tot de eieren romig worden. Voeg van het vuur het 6de ei toe om het kookproces te stoppen.
Zet nog heel kort even terug op het vuur. Het roerei moet nog vrij vloeibaar blijven. Breng op smaak met peper en zout.
Voor de geitenkaasvulling:
Roer de geitenkaas los met de room.
Voeg naar smaak witte truffelpasta toe. Kruid met peper.
Schep in een spuitzak.
Afwerking
Schep roerei in de lege eierschalen.
Spuit hierop een toef geitenkaasvulling met witte truffel.
Werk af met veel geschaafde witte truffel.
Notities
Ik gebruikte hiervoor een ei-onttopper die ik kocht bij
Bol.com
#nospon
Trefwoord
eitje, geitenkaas, roerei, truffel, witte truffel, zomertruffel