Ga terug
parel van geitenkaas met witte chocolade en rode biet

Parel van geitenkaas met witte chocolade en rode biet

4.60 van 5 stemmen
Gang Borrelhapje

Equipment

  • 1 Blender of staafmixer

Ingrediënten
  

  • 75 g room
  • 100 g kippenbouillon (uit een bokaal of een bouillonblokje is OK)
  • 7 g suiker
  • 1 eiwit
  • 125 g geitenkaas buchette
  • 1 gelatineblaadje van 2 g
  • Witte peper
  • Zeezout
  • 200 g witte chocolade
  • Rode bietenpoeder

Voor de afwerking:

  • Eetbare bloemen
  • Groene kruiden (in mijn geval Oost-Indische kers)

Instructies
 

  • Week de gelatine in koud water.
  • Breng de room, de kippenbouillon, de suiker, de peper & het zeezout aan de kook en neem van het vuur.
  • Mix en los de geitenkaas op in de warme room in een blender of gebruik een staafmixer.
  • Los de gelatine op in de warme massa.
  • Laat de massa lichtjes afkoelen.
  • Klop ondertussen het eiwit op en spatel het onder de afgekoelde massa.
  • Giet de geitenkaasmousse in bolvormige siliconenvormen en plaats in de diepvries.
  • Tempereer de witte chocolade (de chocolade moet een temperatuur hebben van 29° C).
  • Dompel de diepgevroren parels in de gesmolten chocolade en laat opstijven.
  • Bepoeder de parels met rode bietenpoeder.
  • Werk de parels af met eetbare bloemen en/of groene kruiden.
Trefwoord geitenkaas, rode bietenpoeder, witte chocolade