Ga terug
Zweedse zomertaart (pinocchiotårtan)

Zweedse zomertaart (pinocchiotårtan)

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Zweeds
Porties 8 personen

Equipment

  • 1 staande mixer (type KitchenAid)

Ingrediënten
  

Voor de taart:

  • 100 g boter
  • 100 g suiker
  • 4 eidooiers
  • 100 g bloem
  • 1 flinke tl bakpoeder
  • 45 g melk
  • 1 tl vanille-extract

Voor de meringue:

  • 4 eiwitten
  • 140 g suiker
  • 1 handje amandelschilfers

Voor de afwerking:

  • 130 g volle room
  • 60 g mascarpone
  • 20 g vanillesuiker
  • 300 g aardbeien

Instructies
 

Voor de taart:

  • Klop de zachte boter en suiker tot een romig geheel.
  • Voeg de dooiers toe en blijf kloppen.
  • Voeg nu ook de bloem en het bakpoeder toe en meng.
  • Voeg de melk en het vanille-extract toe en meng.
  • Strijk het deeg uit in een grote bakvorm (33x23 cm) of op een rechthoekige bakplaat bedekt met bakpapier. Zet apart.

Voor de meringue:

  • Verwarm de oven voor op 160° C.
  • Klop de eiwitten op.
  • Wanneer de kloppers beginnen strepen te trekken, voeg je de suiker toe, eetlepel voor eetlepel.
  • Verdeel de meringue over de taart.
  • Bestrooi met amandelschilfers.
  • Bak de taart gedurende ca. 40 min in de voorverwarmde oven. Controleer op gaarheid door de cake voorzichtig op te tillen. Hij moet in het midden gaar zijn.
  • Laat afkoelen.

Voor de afwerking:

  • Meng de zeer koude room met de mascarpone en de suiker.
  • Klop op tot slagroom.
  • Snijd de afgekoelde cake doormidden.
  • Bedek de onderste helft met slagroom en vervolgens met aardbeien.
  • Dek af met de andere helft.
  • Bewaar in de koeling.
Trefwoord aardbeien, amandelschilfers, meringue, zomertaart