Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Kingkrabsalade met avocado, verse kokos, pompelmoes en groene currydressing
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Voorgerecht
Keuken
Aziatisch
Porties
10
personen
Ingrediënten
Voor de kingkrab:
1000
g
kingkrab
50
ml
limoensap
50
g
eigeel
200
g
druivenpitolie
2
g
zout
1
g
cayennepeper
Voor de salade:
300
g
tramazinebrood
4
avocado's
1
kokosnoot
10
radijzen
20
g
radijsscheuten
100
g
postelein
100
g
roze pompelmoes
50
g
koriander
Voor de groene currydressing:
400
ml
culinaire room
50
g
koriander
25
g
groene currypasta
100
ml
citroensap
100
ml
kokosmelk
30
g
bloemsuiker
Instructies
Voor de kingkrab:
Maak een mayonaise met het limoensap, het eigeel, het zout, de cayennepeper en voeg druppelsgewijs de olie toe.
Kraak de poten en verwijder de baleinen. Houd de grote stukken apart en snijd de kleine stukken in fijne brunoise.
Maak de kleingesneden krab aan met de mayonaise en vul hier de grote stukken krab mee.
Rol strak op in plasticfolie en bewaar in de koeling.
Voor de salade:
Snijd het brood in rechthoekige plakken en rooster gedurende 10 min op 160° C. Bewaar in een afgesloten bak.
Pluk en was de postelein zorgvuldig, dep droog en bewaar in de koeling.
Kraak en hol de kokosnoot uit, snijd in fijne julienne en bewaar in het vruchtwater.
Snijd de radijzen flinterdun en leg op ijswater.
Snijd de partjes pompelmoes uit en bewaar in de koeling.
Voor de groene currydressing:
Blancheer de koriander enkele seconden in kokend water, koel terug en cutter fijn.
Meng voor de dressing alle ingrediënten, behalve de culinaire room. Voeg al roerend de culinaire room toe tot een homogene massa ontstaat.
Passeer door een fijne zeef en bewaar in een spuitflesje.
Afwerking
Halveer de avocado's, verwijder de pit en snijd in fijne brunoise.
Maak de avocado aan met de overgebleven mayonaise, dresseer op het bord en bedek met het geroosterde brood.
Dresseer de salade en krab op het bord en serveer er de groene currydressing rond.
Trefwoord
avocado, groene curry, kingkrab, kingkrabsalade, kokos, kokosmelk, koriander, pompelmoes, Rob