Ga terug
Kingkrabsalade met avocado, verse kokosnoot, scheuten, pompelmoes en groene currydressing

Kingkrabsalade met avocado, verse kokos, pompelmoes en groene currydressing

Gang Voorgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

Voor de kingkrab:

  • 1000 g kingkrab
  • 50 ml limoensap
  • 50 g eigeel
  • 200 g druivenpitolie
  • 2 g zout
  • 1 g cayennepeper

Voor de salade:

  • 300 g tramazinebrood
  • 4 avocado's
  • 1 kokosnoot
  • 10 radijzen
  • 20 g radijsscheuten
  • 100 g postelein
  • 100 g roze pompelmoes
  • 50 g koriander

Voor de groene currydressing:

  • 400 ml culinaire room
  • 50 g koriander
  • 25 g groene currypasta
  • 100 ml citroensap
  • 100 ml kokosmelk
  • 30 g bloemsuiker

Instructies
 

Voor de kingkrab:

  • Maak een mayonaise met het limoensap, het eigeel, het zout, de cayennepeper en voeg druppelsgewijs de olie toe.
  • Kraak de poten en verwijder de baleinen. Houd de grote stukken apart en snijd de kleine stukken in fijne brunoise.
  • Maak de kleingesneden krab aan met de mayonaise en vul hier de grote stukken krab mee.
  • Rol strak op in plasticfolie en bewaar in de koeling.

Voor de salade:

  • Snijd het brood in rechthoekige plakken en rooster gedurende 10 min op 160° C. Bewaar in een afgesloten bak.
  • Pluk en was de postelein zorgvuldig, dep droog en bewaar in de koeling.
  • Kraak en hol de kokosnoot uit, snijd in fijne julienne en bewaar in het vruchtwater.
  • Snijd de radijzen flinterdun en leg op ijswater.
  • Snijd de partjes pompelmoes uit en bewaar in de koeling.

Voor de groene currydressing:

  • Blancheer de koriander enkele seconden in kokend water, koel terug en cutter fijn.
  • Meng voor de dressing alle ingrediënten, behalve de culinaire room. Voeg al roerend de culinaire room toe tot een homogene massa ontstaat.
  • Passeer door een fijne zeef en bewaar in een spuitflesje.

Afwerking

  • Halveer de avocado's, verwijder de pit en snijd in fijne brunoise.
  • Maak de avocado aan met de overgebleven mayonaise, dresseer op het bord en bedek met het geroosterde brood.
  • Dresseer de salade en krab op het bord en serveer er de groene currydressing rond.
Trefwoord avocado, groene curry, kingkrab, kingkrabsalade, kokos, kokosmelk, koriander, pompelmoes, Rob