Ga terug
Gele asperges, daslooksaus, kwartelei, Jamon Iberico Bellota

Gele asperges, daslooksaus, kwartelei, Jamon Iberico Bellota

Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Staafmixer

Ingrediƫnten
  

Voor de gele asperges:

  • 12 witte asperges
  • 2 el kurkumapoeder
  • Peper en zout

Voor de daslooksaus:

  • 200 ml groentebouillon
  • 75 g daslook
  • 200 ml room

Voor de afwerking:

  • 8 hardgekookte kwarteleitjes
  • 1 pakje Jamon Iberico Bellota

Instructies
 

Voor de gele asperges:

  • Schil de asperges en breek er de houterige uiteinden af.
  • Zet de asperges op in koud gezouten water met kurkuma, breng aan de kook, laat 1 min doorkoken en laat daarna de asperges afkoelen in het warme water tot het water volledig is afgekoeld.
  • Giet ze dan af en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Voor de daslooksaus:

  • Spoel de daslook schoon onder de koude kraan en dep droog. Hak de blaadjes dan wat fijner.
  • Breng de bouillon aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg dan de daslook toe en laat 1 min meekoken.
  • Schenk dan de room erbij en mix met een staafmixer tot een saus. Breng op smaak met (witte) peper en zout.

Afwerking

  • Leg de asperges op een bord en lepel de daslooksaus erover. Serveer met de hardgekookte kwarteleitjes en de plakjes Jamon Iberico Bellota.
  • Werk af met een paar kleine daslookblaadjes en -bloemen.
Trefwoord asperges, Bellota, daslook, daslooksaus, Jamon Iberico Bellota, kurkuma, kwartelei