Ga terug
Crinkle cake

Crinkle cake

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Nagerecht
Keuken TikTok
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pak filodeeg
  • 100 g boter
  • 2 eieren
  • 100 g melk
  • 150 g volle room
  • 80 g suiker
  • 1 tl vanille of 1 el pistachepasta of 1 el oranjebloesemwater of 1 el citroensap

Voor de suikersiroop:

  • 120 g suiker
  • 60 g water
  • 60 g citroensap

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190° C.
  • Smelt de boter.
  • Snijd de vellen filodeeg af op dezelfde lengte van je ovenschaal (of doe zoals ik: gebruik individuele taartvormpjes). Plooi de vellen filodeeg en vul de schaal goed met de geplooide vellen.
  • Bestrijk met de gesmolten boter.
  • Zet 10 min in de voorverwarmde oven.
  • Klop ondertussen de eieren, melk, room, suiker en de smaakstof naar keuze tot een glad mengsel.
  • Haal de schaal of de idividuele taartvormpjes uit de oven en giet er de eiermengeling bij. Die mag de filodeegvellen niet volledig bedekken. Zet 30 min in de oven.
  • Bereid tijdens het koken de siroop: doe het water, het citroensap en de suiker in een pan, breng aan de kook en laat gedurende 15 min zachtjes inkoken tot een siroop.
  • Besprenkel het gerecht met siroop zodra het uit de oven komt en bestrooi met pistachenoten en gedroogde rozenblaadjes.
Trefwoord filodeeg, gedroogde rozen, pistachenoten, pistaches, rozenblaadjes, suikersiroop, vanille