Ga terug
Bella Rosa

Bella Rosa

Gang Nagerecht
Porties 6 stuks

Equipment

  • 1 Blender
  • 1 staande mixer (type KitchenAid)

Ingrediënten
  

Voor het inzetstuk

  • Frambozenjam

Voor de witte chocolademousse met pistache:

  • 90 g mascarpone
  • 150 g volle room
  • 60 g eiwit
  • 60 g fijne suiker
  • 150 g pistache pasta met witte chocolade
  • 2 blaadjes gelatine (van ca. 3 g/blaadje)

Voor de bodem:

  • 250 g cantuccini met pistaches  (Eén heel pak)
  • 90 g roomboter, gesmolten

Voor de afwerking:

  • Rode velvetspray
  • 6 tl fijngehakte pistaches

Instructies
 

Voor het inzetstuk:

  • Verwarm de frambozenjam lichtjes in de microgolf tot hij min of meer vloeibaar wordt en schep hem dan in 6 halve bollen met een diameter van ca. 3,6 cm.
  • Laat helemaal opstijven in de diepvries.

Voor de witte chocolademousse met pistache:

  • Week de gelatine in een ruime hoeveelheid koud water.
  • Knijp de gelatine uit en smelt 'm kort in de microgolf op lage temperatuur.
  • Roer de geweekte gelatine onder de mascarpone en voeg er de pistache pasta met witte chocolade aan toe. Warm die eerst even kort op in de microgolf zodat hij makkelijker mengt.
  • Klop het eiwit tot schuim, voeg de suiker toe en klop tot de korrel verdwenen is.
  • Meng met de eerste massa en spatel er de half opgeklopte room onder.
  • Giet in vormpjes tot halfweg. Steek er nu het inzetstuk in en vul verder aan met mousse. Vries in (bij voorkeur gedurende 1 nacht).

Voor de bodem:

  • Maal de cantuccini koeken fijn in de keukenmachine of verkruimel ze met de hand of met een deegroller.
  • Doe de koekkruimels in een kom.
  • Smelt de roomboter en voeg deze toe aan de koekkruimels.
  • Schep alles goed door en zet het mengsel even opzij.
  • Verdeel de kruimels over de bodems van 6 uitsteekringen met dezelfde diameter als de onderkant van je silicone vormen en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  • Zet de bodems een uurtje in de koelkast.

Afwerking:

  • Haal de diepgevroren rozen uit de siliconevormen.
  • Spuit er meteen rode velvetspray over.
  • Zet de rozen nu op de bodems en laat ze ontdooien gedurende een 4-tal uur in de koelkast.
  • Werk net voor het serveren af met fijngehakte pistaches.

Notities

Als je de pistache pasta niet wil kopen, dan kan je ook gewoon gesmolten witte chocolade gebruiken waardoor je 1 el pistache pasta geroerd hebt.
Trefwoord cantuccini, frambozenjam, mousse, pistachenoten, pistachepasta, pistaches, velvetspray, witte chocolade