Begin met het pocheren van het buikspek de dag ervoor, omdat het tijd nodig heeft om op te stijven. Doe alle ingrediënten (behalve de lente-ui) in een pan en laat zachtjes 2,5-3 u sudderen of tot het vlees heel zacht en mals is. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur in de vloeistof en druk het vervolgens tussen 2 borden of schalen en zet het een nacht in de koelkast.
Voor het BBQ glazuur:
Ook het glazuur moet de dag ervoor worden gemaakt om de beste smaak te krijgen. Meng de ingrediënten eenvoudig door elkaar, dek af en laat een nacht in de koelkast rusten.
Afwerking:
Snijd de volgende dag het varkensvlees in mooie blokjes van 2 cm en rijg ze aan spiesjes. Denk eraan om de spiesjes eerst 30 min in water te laten weken als je houten spiesjes gebruikt.
Bestrijk de spiesjes met het glazuur en leg ze op een gloeiend hete barbecue of grillpan. Draai regelmatig om en bestrijk met het glazuur tot het varkensvlees verkoold is en het vlees is opgewarmd. Het "verkolen" is belangrijk omdat het de smaak van het zoete glazuur in evenwicht brengt.
Bestrijk de spiesjes met nog wat glazuur, strooi de lenteuitjes eroverheen en serveer.