Ga terug
Marshmallow, foie gras, pop corn

Marshmallow, foie gras, popcorn

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 6 personen

Equipment

  • 1 Suikerthermometer
  • 1 Staande mixer (type KitchenAid)

Ingrediënten
  

  • 250 g fijne suiker
  • 12 cl water
  • 6 blaadjes gelatine, geweekt (2 g/blaadje)
  • 40 g eiwit
  • 100 g foie gras mi-cuit
  • 100 g (gezouten) popcorn, grof verkruimeld

Instructies
 

  • Maak een siroop in een kookpot met het water en de suiker. Breng het water met de suiker aan de kook tot 118° C. Voeg van het vuur de geweekte en uitgeknepen gelatine toe.
  • Klop de eiwitten op in de staande mixer (of met een handmixer) tot sneeuw.
  • Schenk de nog warme suikersiroop voorzichtig op de eiwitsneeuw, waarbij je blijft kloppen tot de meringue volledig is afgekoeld.
  • Wanneer de Italiaanse meringue is afgekoeld, meng je er voorzichtig de geraspte foie gras mi-cuit onder.
  • Schep de massa in een metalen patisseriekader. Laat een beetje opstijven en versnijd in blokken.
  • Rol in de grofgehakte (gezouten) popcorn en serveer.
Trefwoord foie gras, Maison Edouard Artzner, marshmallow, popcorn