Ga terug
Oester met witte chocolade en kaviaar

Oester met witte chocolade en kaviaar

Mooie combinatie van warm en koud, ziltig en zoet. Een mooie amuse, luxe hapje of bijgerecht.
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 4 personen

Equipment

  • Espumafles

Ingrediënten
  

  • 4 oesters
  • 125 g witte chocolade
  • 125 g slagroom
  • 10 g eigeel
  • Vene Cress®
  • Kaviaar naar keuze

Instructies
 

  • Verwarm de slagroom en breng deze aan de kook. 
  • Haal de room van het vuur.
  • Voeg al roerend de chocolade met het eigeel toe. 
  • Als het een egale massa is, giet je de massa vervolgens in de espumafles.
  • Houd de espumafles ondersteboven en vul ze met 2 slagroompatronen. 
  • Laat de massa in de espumafles 10 min staan. 
  • Steek de oesters open en maak de oesters los in de schelp. 
  • Spuit met de espumafles de lauwwarme massa half over de oesters. 
  • Verdeel het blikje kaviaar over de oesters. Dresseer het compact. 
  • Werk de oesters af met Vene Cress®.

Notities

Opmaak:
  • Presenteer het gerecht compact zodat de gast alle componenten samen eet. 
 
Tips:
  • Maak het schuim van chocolade een half uur van tevoren, dan heeft het de juiste temperatuur in combinatie met de koude oester. 
  • Je kan i.p.v. kaviaar ook haringkaviaar gebruiken. Serveer de oester koud, dan heb je het mooiste smakencontrast.
Trefwoord kaviaar, oester, Royal Belgian Caviar, witte chocolade