Ga terug
Brownies met pistache slagroom

Brownies met pistache slagroom

Eenvoudig recept.
Voorbereidingstijd 40 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 1 uur
Gang Nagerecht
Keuken Frans
Porties 6 stuks

Equipment

  • 6 (geperforeerde) bakringen van 7 cm diameter

Ingrediënten
  

Voor de brownies:

  • 230 g pure chocolade
  • 100 g boter
  • 3 eieren
  • 120 g suiker
  • 60 g amandelpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 handje grofgehakte pistaches

Voor de pistache slagroom:

  • 300 ml room, 40% vet
  • 170 g mascarpone
  • 30 g pistachepasta
  • 40 g poedersuiker (ongeveer, + of - naar smaak)

Voor de afwerking:

  • Fijngehakte pistaches
  • Dark Brownie Chocolate Balls van Aubrion

Instructies
 

Voor de brownies:

  • Verwarm de oven voor bij 170° C.
  • Smelt de chocolade samen met de boter. Dit doe je best in een bain-marie: je zet een pannetje op het vuur met een bodempje water en zet hierop een kom met de chocolade en boter. De onderkant van de kom mag het water niet raken.
  • Klop ondertussen de eieren met de suiker wit met een klopper.
  • Wanneer de boter/chocolade mengeling gesmolten is en lauw geworden is, giet je deze bij de eier/suiker mengeling. Zorg ervoor dat de chocolade niet te warm is, want anders kunnen je eieren beginnen bakken.
  • Voeg het amandelpoeder, de gehakte pistaches en het zout toe. Meng alles tot een homogeen mengsel met een houten lepel.
  • Vul de vormen en zet ze gedurende 15-20 min in de voorverwarmde oven op 170° C hetelucht. De brownies zullen er nog niet helemaal gaar uitzien en zullen inzakken wanneer je ze uit de oven haalt. Dat is normaal.
  • Laat ze afkoelen in de koelkast voor je ze ontvormt en zet ze vervolgens op een rooster.

Voor de pistache slagroom:

  • Zet je benodigdheden (mengkom of de kom van een staande mixer), de mascarpone en de room gedurende 15 min in de diepvries.
  • Schep de mascarpone en de room in de kom van de staande mixer, evenals de poedersuiker.
  • Begin langzaam op te kloppen en verhoog de snelheid daarna beetje bij beetje.
  • Voeg tot slot de pistachepasta toe. Let erop dat je niet teveel klopt zodat de room zou gaan schiften.
  • Schep de pistache slagroom in een spuitzak met saint-honoré spuitmondje.
  • Spuit de pistache slagroom op de brownies door een S-vorm te maken en werk af met gehakte pistaches en Dark Brownie Chocolate Balls van Aubrion (facultatief).
Trefwoord Aubrion, Aubrion Chocolates, brownie, brownies, Campina, Chocolate Balls, pistache slagroom, pistaches, slagroom