Giet de melk en room in een kom en verwarm deze enkele seconden in de microgolf. Laat afkoelen: de temperatuur van het mengsel moet 30° C bedragen.
Los de gist op in de melk met de suiker en laat 10 min op kamertemperatuur staan.
Giet de bloem in de kom van de staande mixer en meng het zout met de bloem.
Voeg vervolgens de aangelengde gist en 2 hele eieren toe (je kan ze in een kom met een vork eerst loskloppen voor je ze toevoegt).
Kneed met de vlinder gedurende 2 min op middelhoge snelheid.
Voeg vervolgens de zachte boter toe (dat wil zeggen, die is zacht geworden op kamertemperatuur maar niet gesmolten!).
Kneed gedurende 10 min in de mixer op middelhoge snelheid.
Je bekomt nu een mooi glad en elastisch deeg.
Bedek het deeg met een doek en laat het gedurende 30 min rijzen (als je het recept in de zomer maakt, kan je het op kamertemperatuur laten rijzen, in de winter kan je de kom bij een warmtebron plaatsen of nog beter in je oven, verwarmd tot 30° C).
Ontgas het deeg (d.w.z. door het uit te knijpen en te mengen met een deeghoorn om het gas vrij te laten komen dat afkomstig is van de fermentatie van de gist).
Schep het deeg in een spuitzak (zonder spuitmondje).
Spuit het deeg tot 2/3 in de siliconenvormen. Die hoef je niet in te boteren. Als je metalen vormen gebruikt, moet je die natuurlijk wel beboteren voor je het deeg erin doet.
Laat het deeg weer 30 min rijzen in de vormen.
Verwarm je oven voor op 180° C, stand hetelucht.
Plaats de vormen op een bakplaat (om de warmte beter te geleiden en het kleuren te vergemakkelijken) en bak gedurende 15 min.
Haal uit de oven en laat de baba's afkoelen op een rooster.