Ga terug
Krab & scampi ravioli met kreeft

Krab & scampi ravioli met kreeft

Heerlijk (en) eenvoudig recept voor ravioli met kant-en-klare wontonvelletjes.
Voorbereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 100 g rauw krabvlees (bij mij was dat dus kingkrab)
  • 100 g rauwe gepelde scampi's
  • 1 teentje look
  • 1 lente-ui
  • 1 klein busseltje verse koriander
  • 10 g gember
  • 1 snuf versgemalen zwarte peper
  • 1 scheutje vissaus
  • 8 wontonvelletjes
  • 4 kreeftenmedaillons

Voor de saus:

  • 300 ml kreeftenfond
  • 100 ml witte wijn (ik koos voor de Rueda die ik erbij serveerde)
  • 1 l room
  • 40 g verse tomatenblokjes
  • 1/2 limoen, het sap
  • Witte peper en zout

Voor de afwerking:

  • Verse koriander
  • Micro greens

Instructies
 

  • Hak de scampi, knoflook, lente-ui, koriander en gember fijn.
  • Roer het krabvlees erdoor en breng op smaak met peper en vissaus.
  • Plaats de wontonvellen op je werkblad en verdeel het krabmengsel in het midden van 4 velletjes.
    Bevochtig de overige 4 rondom met een beetje water en leg ze op het mengsel. Knijp de randen samen.
  • Pocheer de ravioli zachtjes.
  • Warm de kreeftenmedaillons zachtjes in een pan met dikke bodem met een beetje boter.

Voor de saus:

  • Breng de kreeftenbouillon met de wijn aan de kook.
  • Laat tot de helft inkoken en voeg dan de room en tomaat toe.
  • Blijf inkoken tot je een goede 'dikke soepachtige' consistentie hebt en breng op smaak.

Afwerking

  • Leg een kreeftenmedaillon op het 'kussen' van ravioli en lepel de bisque langs de zijkanten. Ik schuimde de saus even kort op met de staafmixer.
  • Werk af met koriander en micro greens.
Trefwoord kingkrab, krab, kreeft, ravioli, scampi