Ga terug
Nobashi garnaal Thermidor

Nobashi garnaal Thermidor

Moeilijkheidsgraad: eenvoudig.
Voorbereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Equipment

  • Mandoline

Ingrediënten
  

Voor de Nobashi garnalen:

  • 12 Nobashi garnalen

Voor de bisque basis:

  • 2 à 3 mooie langoustines
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 3 el olijfolie
  • 5 cl cognac
  • 1 tl tomatenconcentraat

Voor het Thermidor beslag:

  • 2 tl mosterd
  • 2 el zure room
  • 1 1/2 el paneermeel
  • 1/2 bussel dragon

Voor de appel en selder:

  • 3 takken selder
  • 2 groene appels
  • Citroensap

En verder nog:

  • Zout
  • Fleur de sel
  • Boter
  • Tijm

Instructies
 

Voor de bisque basis:

  • Pel de langoustines en houd de pantsers en koppen bij voor de saus. Hak alles grof.
  • Schil de wortel en de ui en snijd fijn.
  • Warm in een kookpot 3 el olijfolie en zet de koppen en karkassen van de langoustines aan. Voeg de wortel en ui toe.
  • Bak gedurende 5 min en voeg dan het tomatenconcentraat, 50 g boter en 1 takje tijm toe.
  • Deglaceer met de cognac en laat droogkoken (réduire à sec).
  • Zet daarna de karkassen net onder met water en laat gedurende 20 min zachtjes koken.
  • Passeer de bekomen bisque dan door een fijne puntzeef en laat nog met de helft inkoken.

Voor het Thermidor beslag:

  • Meng in een klein kommetje de mosterd, zure room en het paneermeel. Voeg 10 blaadjes fijngehakte dragon toe (houd de kleinste dragonblaadjes bij voor de afwerking).
  • Meng er een klein beetje van de ingekookte bisque onder.
  • Doe dit beslag in een spuitzakje en houd bij.

Voor de appel en selder:

  • Snijd de selder in gelijkmatige brunoise (kleine dobbelsteentjes) en houd de jonge blaadjes bij voor de afwerking.
  • Snijd de appels met de mandoline in dunne plakjes van 2 mm dik die je met een uitsteker bijsnijdt tot gelijke schijven. Besprenkel met citroensap tegen het verkleuren.
  • Versnijd de afsnijdsels van de appels eveneens in gelijkmatige brunoise.
  • Gaar de brunoise van selder en appel in een beetje boter en voeg vervolgens 10 blaadjes fijngehakte dragon toe.

Afwerking

  • Verwarm de oven voor bij 200° C.
  • Schik de Nobashi garnalen goed plat op een bakplaat, kruid lichtjes met zout en spuit er een streepje Thermidor beslag op.
  • Zet de garnalen gedurende 3 min in de oven net voor je ze serveert.
  • Schik op elk bord 3 bergjes selder- en appelbrunoise (gebruik hiervoor dezelfde uitsteekring als de appelschijfjes). Dek de brunoise af met de schijfjes appel.
  • Schik er de Nobashi garnalen tussen en werk af met puntjes bisque saus.
  • Werk af met plukjes jonge selder en dragonblaadjes.
Trefwoord bisque, dragon, groene appel, langoustines, Nobashi garnalen, selder, Thermidor