Ga terug

Gerookte zalmforel, gerookte paling en pomelosalade

Eenvoudig recept!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min
Gang Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor het buideltje:

  • 100 g gerookte palingfilet
  • 4 dunne plakjes Granny Smith
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 lente-uitjes
  • 2 kefir limoenblaadjes
  • 1 el korianderblaadjes
  • 1 stukje gember van 5 cm
  • 2 el pomelo of pompelmoes in partjes, fijngehakt
  • 4 partjes limoen, fijngehakt
  • 8 plakjes gerookte zalmforel
  • 2 tl zalmeitjes
  • Micro cress of shiso cress, voor de afwerking

Voor de zoet-zure dressing:

  • 75 g suiker
  • 1 klein rood chilipepertje, ontpit en fijngehakt
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 1/2 el lichte sojasaus
  • 50 ml appelazijn

Instructies
 

Voor de zoet-zure dressing:

  • Doe voor de dressing de suiker in een pan met 80 ml water. Roer op middelhoog vuur om de suiker op te lossen, verhoog dan het vuur tot middelhoog en laat gedurende 5 min sudderen tot het mengsel ingekookt en stroperig is. Voeg de overige ingrediënten toe, breng aan de kook en laat gedurende 12-15 min zachtjes op laag vuur sudderen tot de dressing is ingekookt tot 80 ml. Passeer de dressing door een zeef en zet koel tot gebruik.

Voor het buideltje:

  • Snijd de gerookte palingfilet in stukjes.
  • Snijd de appel, selderij, bosui, limoenblaadjes, koriander en gember fijn. Doe in een grote kom samen met de paling, de pomelo of pompelmoes,  de limoen en de meeste dressing. Meng goed.
  • Bekleed 4 ringvormpjes van 8 x 6 cm met elk 2 plakjes zalmforel. Snijd de overhangende randen af en gebruik de restjes om eventuele gaten op te vullen. Zet de ringen op borden. Schep de salade in het midden en verwijder de ringvormpjes. Schik er zalmeitjes op, besprenkel met de resterende dressing en werk af met cress naar keuze.
Trefwoord Entre Deux Monts, gember, gerookte paling, gerookte zalmforel, Granny Smith, koriander, pomelo, pompelmoes, zalmeitjes