Ga terug
Tartelette van kreeft met een crème van doperwt en zilte groenten

Tartelette van kreeft met een crème van doperwt en zilte groenten

Gang Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kreeften
  • 2 vellen kruimeldeeg
  • 300 g doperwten (ontdooid)
  • 25 cl slagroom
  • 15 g gezouten roomboter
  • 1 bos basilicum
  • 3 dl zonnebloemolie
  • 25 g ricotta
  • 1 little gem
  • 80 g avocado
  • 1/2 Granny Smith appel
  • 20 g peultjes
  • 40 g sojabonen
  • 150 g zeebanaantjes
  • 30 g zeekraal
  • 4 viooltjes
  • Pane carasau
  • 1 bakje Vene Cress

Instructies
 

  • Steek het deeg uit, vul er tartelettevormpjes mee en bak deze 15 min blind in de oven van 170° C.
  • Kook de kreeften gedurende 4 min in gezouten water en haal uit de pan. Maak de kreeft schoon en verdeel het vlees in 4 porties.
  • Breng de slagroom aan de kook, kook er de doperwten 2 min in en draai vervolgens glad in een blender met 15 g boter. Laat volledig afkoelen
  • Blancheer de basilicum kort en koel terug in ijswater. Verwarm de zonnebloemolie tot 55º C, knijp het water uit de basilicum en voeg toe aan de zonnebloemolie. Laat 2 min in een keukenmachine draaien. Zeef de basilicumolie.
  • Dresseer een streepje doperwtencrème op de tartelettes en leg er de kreeft op. Snijd de avocado in dunne plakjes en dresseer naast de kreeft.
  • Verdeel de ricotta over de tartelettes.
  • Pocheer de peultjes kort in kokend gezouten water. Koel meteen af in ijswater. Snijd de peultjes fijn en maak aan met olijfolie, peper en zout. Snijd de appel in dunne reepjes, meng met de peultjes en verdeel over de tartelettes.
  • Dresseer stukjes little gem, de zeekraal, de sojabonen, zeebanaantjes en enkele takjes cress over het gerecht. Garneer met de viooltjes.
  • Steek enkele stukjes van het pane carasau tussen het gerecht.
  • Dresseer de kreeftenmayonaise speels om de tartelettes en druppel er ten slotte wat basilicumolie overheen.

Notities

Het recept voor de kreeftenmayonaise vind je hier.
Trefwoord avocado, basilicum, basilicumolie, erwtencrème, Granny Smith, kreeft, kreeftenmayonaise, kruimeldeeg, little gem, peultjes, sojabonen, tartelette, zeekraal