Week de gelatine in een ruime hoeveelheid koud water.
Breng de 105 g room aan de kook.
Haal je pan van het vuur, schraap de halve vanillestok en laat deze 30 min trekken in de room.
Meng het eigeel, de maïzena en suiker met een klopper. Voeg de melk toe en meng opnieuw.
Kook alles zoals banketbakkersroom: breng al roerend aan de kook (op laag vuur) met een klopper.
Knijp de gelatine uit en smelt ze in de magnetron of op zeer laag vuur in een kleine steelpan.
Schenk de gesmolten gelatine op de banketbakkersroom.
Verwijder de vanillestok uit de room en giet die op je mengeling. Meng goed.
Klop de 210 g room op tot slagroom met een elektrische klopper.
Meng nu je 2 bereidingen (banketbakkersroom en slagroom) voorzichtig met een spatel.
Ga onmiddellijk door met de opbouw van je entremets.