Ga terug
Mangotaartje met frambozen en combava

Mangotaartje met frambozen en combava

Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 25 minuten
Rusttijd 3 uur
Totale tijd 4 uur 25 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Frans
Porties 6 personen

Equipment

  • 1 taartvorm van 20 cm diameter
  • 1 mandoline

Ingrediënten
  

Voor het zanddeeg:

  • 150 g bloem
  • 18 g amandelpoeder
  • 90 g boter
  • 50 g poedersuiker
  • 30 g ei

Voor de mangocrémeux:

  • 250 g mangopuree
  • 4 eidooiers
  • 2 eieren
  • 60 g suiker
  • 1 blaadje gelatine van 3 g
  • 1/2 tl combava poeder
  • 100 g boter

Voor de afwerking:

  • 1/2 potje mangoconfituur
  • 1 mango
  • 125 g framboos

Voor de slagroom:

  • 100 g volle room (40% vet van Campina)
  • 30 g mascarpone
  • 2 tl poedersuiker

Instructies
 

Voor het zanddeeg:

  • Verwarm de hete lucht oven voor op 175° C.
  • Meng de bloem, de poedersuiker, het amandelpoeder en de boter in een kom tot een zanderig deeg.
  • Voeg het ei toe en mix tot een gladde bal.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en leg het gedurende 30 min in de koelkast.
  • Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier plat uit tot een dikte van 2 à 3 mm.
  • Leg het deeg in een beboterde taartring van 20 cm diameter en prik erin met een vork.
  • Zet terug in de vriezer gedurende 15 min.
  • Bak de bodem gedurende 20 tot 25 min blind: dat wil zeggen bekleed met bakpapier en bakbonen.
  • Ontvorm en laat afkoelen.

Voor de mangocrémeux:

  • Week de gelatine in een ruime hoeveelheid koud water.
  • Verhit de mangopuree in een pan.
  • Klop de eidooiers en het ei met de suiker tot een ruban: klop de eidooiers, het ei en de suiker tot het mengsel wit wordt.
  • Voeg de hete puree toe en meng.
  • Doe het mengsel terug in de pan en kook tot het aan de kook komt. Laat 2 tot 3 min koken zonder te stoppen met kloppen.
  • Voeg van het vuur de uitgeknepen gelatine, het combava poeder en de boter toe. Meng.
  • Giet het mengsel in een schaal, dek af met plasticfolie en zet minstens 3 uur in de koelkast.

Voor de montage:

  • Maak slagroom: klop de volle room met de mascarpone en poedersuiker tot stevige pieken en schep de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
  • Verdeel de mangoconfituur over de taartbodem.
  • Gebruik een klopper om de mangocrémeux los te kloppen en op de confituur te plaatsen, zodat het oppervlak glad wordt.
  • Snijd met een mandoline dunne plakjes mango.
  • Decoreer de taart met mangoplakken en frambozen.
  • Spuit ​​mooie toefjes slagroom op de taart.

Notities

Ik werkte het mangotaartje ook nog af met enkele blaadjes eetbare bloemen.
Trefwoord Campina, combava, frambozen, mango, mangoconfituur, mangotaartje, slagroom