Ga terug
Bladerdeegring met avocado, zalm en Boursin

Bladerdeegring met avocado, zalm en Boursin

Een héél eenvoudig recept.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 bakring van ca. 11 cm

Ingrediënten
  

Voor de bladerdeegring:

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • Zwarte sesamzaadjes
  • Bakspray

Voor de vulling:

  • 1 Boursin Zacht & Romig Knoflook & Fijne Kruiden
  • 2 avocado's
  • 200 g gerookt zalmhaasje
  • 1 bakje braambessen
  • 1 scheutje room
  • Citroensap
  • Peper en zout
  • Cress en/of scheuten naar keuze voor de afwerking

Instructies
 

Voor de bladerdeegring:

  • Verwarm de oven voor bij 200° C.
  • Snijd het vel bladerdeeg in repen van ca. 3 cm breed.
  • Klop de eidooier los met een klein beetje water.
  • Strijk de repen bladerdeeg in met de dooier en prik goed in met een vork. Bestrooi met zwarte sesamzaadjes.
  • Spray de bakring goed in en drappeer de bladerdeegreep er mooi rond.
  • Bak af in de voorverwarmde oven gedurende 15 min.
  • Laat de bladerdeegring afkoelen voor je hem van de bakring haalt.

Voor de vulling:

  • Snijd de avocado in blokjes en besprenkel onmiddellijk met citroensap tegen het verkleuren. Kruid met peper en zout.
  • Snijd het gerookt zalmhaasjes in blokjes.
  • Leng de Boursin aan met een klein scheutje room en klop op. Schep in een spuitzak met een gladde spuitmond.
  • Schik alles in de bladerdeegringen zoals op de foto, werk af met takjes cress en of scheuten en serveer meteen.

Notities

Een oventemperatuur tussen de 180° C en 220° C is voor bladerdeeg het beste, maar dat is natuurlijk afhankelijk van jouw oven.
Trefwoord avocado, bladerdeeg, Boursin, gerookte zalm, zalm, zwarte sesamzaadjes