Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Bladerdeegring met avocado, zalm en Boursin
Een héél eenvoudig recept.
5
van 1 stem
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Voorgerecht
Porties
4
personen
Equipment
1 bakring van ca. 11 cm
Ingrediënten
Voor de bladerdeegring:
1
vel
bladerdeeg
1
eidooier
Zwarte sesamzaadjes
Bakspray
Voor de vulling:
1
Boursin Zacht & Romig Knoflook & Fijne Kruiden
2
avocado's
200
g
gerookt zalmhaasje
1
bakje
braambessen
1
scheutje
room
Citroensap
Peper en zout
Cress en/of scheuten naar keuze voor de afwerking
Instructies
Voor de bladerdeegring:
Verwarm de oven voor bij 200° C.
Snijd het vel bladerdeeg in repen van ca. 3 cm breed.
Klop de eidooier los met een klein beetje water.
Strijk de repen bladerdeeg in met de dooier en prik goed in met een vork. Bestrooi met zwarte sesamzaadjes.
Spray de bakring goed in en drappeer de bladerdeegreep er mooi rond.
Bak af in de voorverwarmde oven gedurende 15 min.
Laat de bladerdeegring afkoelen voor je hem van de bakring haalt.
Voor de vulling:
Snijd de avocado in blokjes en besprenkel onmiddellijk met citroensap tegen het verkleuren. Kruid met peper en zout.
Snijd het gerookt zalmhaasjes in blokjes.
Leng de Boursin aan met een klein scheutje room en klop op. Schep in een spuitzak met een gladde spuitmond.
Schik alles in de bladerdeegringen zoals op de foto, werk af met takjes cress en of scheuten en serveer meteen.
Notities
Een oventemperatuur tussen de 180° C en 220° C is voor bladerdeeg het beste, maar dat is natuurlijk afhankelijk van jouw oven.
Trefwoord
avocado, bladerdeeg, Boursin, gerookte zalm, zalm, zwarte sesamzaadjes