Ga terug
Zee-egels met king krab en kaviaar

Zee-egels met king krab en kaviaar

Een heel eenvoudig voorgerecht, maar wat ziet het er fancy uit. En een beetje decadent is het ook wel met king krab en kaviaar
Voorbereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 16 zee-egels
  • 200 g (king) krabvlees
  • 200 g groene boontjes
  • 2 mooie tomaten
  • 1 klein bosje bieslook
  • Olijfolie
  • 1 citroen, het sap
  • 10 cl zure room
  • 50 g kaviaar
  • Zout
  • Witte peper van de molen

Instructies
 

  • Snij met een mes of knip met een schaar onderaan in de opening van de zee-egels. Eerst moeten de ingewanden worden verwijderd, daarna kan de romige orangje kuit, die aan de bovenkant van de schelp vastzit, eruit worden gelepeld. 
  • Houd 3 mooie zee-egels per persoon bij en spoel ze goed schoon.
  • Was de boontjes en snijd de puntjes af. Kook ze kort in kokend gezouten water. Let erop dat de boontjes krokant blijven. Verfris ze onmiddellijk in ijswater en laat uitlekken. Snijd de boontjes in kleine blokjes
  • Emondeer de tomaten: maak een kruisvormige inkeping in de tomaten onderaan en bovenaan, maar snij niet diep. Dompel de tomaten niet langer dan 10 sec in kokend water en laat ze dan meteen schrikken in het ijswater. Laat goed afkoelen, en dan kan je het vel van de tomaat gemakkelijk met je handen eraf pellen. Verwijder de pitjes en snijd het tomatenvlees in kleine blokjes.
  • Meng het krabvlees met de boontjes en tomaten. Voeg de fijngesneden bieslook toe. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie en citroensap naar smaak. Meng goed.
  • Verdeel deze mengeling over de zee-egels en schik er de zee-egelkuit op.
  • Klop de zure room los en meng er een lepeltje kaviaar onder. Kruid lichtjes met witte peper. Schik een 1/2 lepeltje zure room op elke schelp en werk af met een mooie portie kaviaar.
Trefwoord Beluga, groene bonen, kaviaar, king krab, Royal Belgian Caviar, tomaat, tomaten, zee-egel, zee-egels, zure room