Ga terug
King krab met een schuim van knoflook en gremolata

King krab met een schuim van knoflook en gremolata

Heel eenvoudig recept.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 25 min
Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • Staafmixer

Ingrediënten
  

Voor de gremolata:

  • 100 ml olijfolie
  • 3 el gekonfijte citroen, fijngehakt
  • 5 el platte peterselie, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout

Voor het schuim van knoflook:

  • 200 ml melk
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 g Sucro (van Texturas)
  • (Witte) peper en zout

Voor de king krab:

  • 4 king krab clusters
  • Gremolata
  • Vene cress
  • Kaviaar of Anchovar

Instructies
 

Voor de gremolata:

  • Vermeng citroen, peterselie en knoflook met de olijfolie tot gremolata. Breng op smaak met peper en zout.

Voor het schuim van knoflook:

  • Schil de knoflook en blancheer in gezouten water.
  • Warm de melk samen met de geblancheerde knoflook en sucro op, mix en zeef door.
  • Breng op smaak met (witte) peper, mix tot schuim door de staafmixer schuin op het oppervlak te plaatsen.

Voor de king krab:

  • Halveer de King krab cluster, leg ze met de vleeskant naar boven op een bakplaatje.
  • Verdeel de gremolata over de krab en verwarm gedurende 4 min op 180˚ C.
  • Schik er wat kaviaar of Anchovar over en werk af met een blaadje cress.

Notities

1 pot Sucro kost om en bij de 70 EUR. Ik besliste om die niet te kopen en gebruikte Lecite in de plaats, die ik in mijn kast had staan. Lukte ook.
Trefwoord gremolata, king krab, knoflook, schuim