Go Back
Taco's van rode biet met geitenkaas & paling

Taco's van rode biet met geitenkaas & paling

Deze taco's van rode biet zijn sneller klaar dan je denkt. Eenvoudig recept.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Borrelhapje

Equipment

  • Een wafelijzer met bakplaat voor kleine wafeltjes

Ingrediënten
  

Voor de taco's:

  • 180 g rode bietensap
  • 30 g zonnebloemolie
  • 4 g zout
  • 15 g poedersuiker
  • 150 g bloem

Voor de vulling:

  • 250 g zachte geitenkaas (type Chavroux)
  • 250 g mascarpone
  • 100 g crème fraîche
  • Gembersiroop naar eigen smaak
  • Gekookte bieten
  • Gerookte paling
  • Bietencress

Instructies
 

Voor de taco's:

  • Meng de ingrediënten met een garde tot beslag.
  • Bak er wafels van in de wafelbakker in circa 1 min.
  • Vorm direct als ze nog warm zijn.

Voor de vulling:

  • Meng de geitenkaas met de mascarpone & crème fraîche.
  • Voeg gembersiroop toe en naar smaak een beetje zout.
  • Doe over in een spuitzak.
  • Rook de gekookte bieten circa 10 à 15 min in koude rook en snijd in blokjes.
  • Snijd de gerookte paling in kleine stukjes.

Opbouw

  • Vul de taco’s voor de helft met de geitenkaas crème.
  • Leg er wat gerookte bietjes op.
  • Vul verder af en leg er de gerookte paling op.
  • Garneer met bietencress.

Notities

Het was de bedoeling om de bietjes koud te roken, maar dat heb ik niet gedaan en het was ook OK!
Trefwoord geitenkaas, gerookte paling, rode biet, taco, taco's, Valentijn, wafel, wafeltje