Ga terug
Gillardeau oesters met bacon en kaviaar

Gillardeau oesters met bacon en kaviaar

Eenvoudiger en chiquer wordt het niet!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

Voor de Gillardeau oesters:

  • 4 Gillardeau oesters
  • 4 sneetjes bacon (niet te zout!)
  • Zwarte peper van de molen
  • 1 doosje Imperial kaviaar

Voor de rucola olie:

  • Rucola
  • Olijfolie

Voor de afwerking:

  • Cress naar keuze

Instructies
 

Voor de Gillardeau oesters:

  • Haal de oesters uit de schelp en kruid ze met zwarte peper van de molen.
  • Wikkel ze in een sneetje bacon en steek er een (feestelijke) prikker door. Als je sneetje te breed is, knip het dan in de lengte middendoor.
  • Bak de oesters kort in een hete antikleefpan zonder vetstof.

Voor de rucola olie:

  • Snijd de rucola kleiner en blancheer kort in kokend gezouten water.
  • Schep de rucola in goed koud water en pers het overtollige water eruit.
  • Mix de geblancheerde rucola in de blender of met een staafmixer met olijfolie. Houd hierbij een verhouding aan van 4 delen rucola en 5 delen olijfolie.
  • Laat de olie uitlekken door een neteldoek en doe in een spuitflesje.

Voor de afwerking:

  • Schik de gespoelde oesterschelpen op grof zout.
  • Giet wat rucola-olie in elke schelp.
  • Leg de gebakken oesters op de schelpen.
  • Werk af met de kaviaar en de cress naar keuze.
Trefwoord Gillardeau, oester, oesters