Go Back
Marokkaanse M’Hancha

Marokkaanse M’Hancha

Een magische, Marokkaanse taart, heerlijk met een muntthee. Moeilijk is het niet wanneer je mijn tips toepast.
Gang Nagerecht
Keuken Marokkaans
Porties 10 personen

Equipment

  • 1 springvorm van 26 cm diameter

Ingrediënten
  

  • 375 g boter
  • 375 g poedersuiker
  • 375 g amandelpoeder
  • 3 eieren
  • 4 el rozenwater
  • 1 el bloem
  • Zeste van appelsien en limoen
  • 50 g pistaches
  • 1 pakje filodeeg (met 10 vellen)
  • Gedroogde rozenblaadjes

Instructies
 

  • Meng de ingrediënten, stap voor stap door elkaar. De volgorde is niet van belang. Ik deed dit in mijn staande mixer met de vlinder op de laagste stand.
  • Leg het filodeeg per vel naast elkaar, deels op elkaar. Op een lange rij. Onderaan op dat deeg spreid je het beslag open.
  • Je strooit er nog een beetje suiker op en ook rozenblaadjes. En dan begin je te rollen. Dit is fun!
  • Wanneer de slang af is, rol je ze op zodat ze in een ingevette bakvorm past.
  • Dit zet je in een voorverwarmde oven van 180° C gedurende 40 min.
  • Laat afkoelen. Bestrooi de M'Hancha voor je hem serveert met poedersuiker, rozenblaadjes en extra pistaches.

Notities

Ik noteer mijn tips hier nogmaals, voor het geval je mijn (lange) intro niet gelezen hebt:
  • In plaats van 1 lange rol te maken, maakte ik meerdere kleintjes. Wanneer je die netjes laat aansluiten in de vorm, valt dat totaal niet op en dat werkt wel veel makkelijker.
  • In plaats van 1 vel filodeeg te gebruiken, gebruikte ik er twee.
  • Ik vette elk vel filodeeg in met gesmolten boter, waardoor het filodeeg veel handelbaarder blijft.
  • Terwijl ik bezig was, dekte ik het filodeeg ook af met een vochtige doek, wat ik ook deed met de rollen die al in de vorm lagen
Trefwoord amandelpoeder, filodeeg, gedroogde rozen, M'hancha, pistachenoten, pistaches, rozenblaadjes, rozenwater