Go Back
Bouillabaisse crackers met gerookte makreeldip

Bouillabaisse crackers met gerookte makreeldip

Leuke en lekkere fingerfood om op tafel te zetten bij het aperitief, pure verwennerij voor je gasten.
Voorbereidingstijd 55 min
Totale tijd 55 min
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 6 personen

Equipment

  • Thermoblender type Magimix Cookexpert

Ingrediënten
  

Voor de bouillabaisse crackers:

  • 150 g gekookte rijst
  • 650 ml bouillabaisse
  • Zout

Voor de gerookte makreeldip:

  • 1 gerookte makreel, ontveld en gefileerd
  • Mayonaise
  • Zure room
  • Bieslook

Instructies
 

Voor de bouillabaisse crackers:

  • Draai alle ingrediënten ca. 20 min in een thermoblender bij 90° C.
  • Laat afkoelen en strijk dun uit op een bakmat.
  • Bak krokant op 120° C gedurende ca. 35 min.

Voor de gerookte makreeldip:

  • Prak de makreel met een vork fijn en meng de mayonaise en zure room erdoorheen. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
  • Serveer de bouillabaisse crackers met de makreeldip.
Trefwoord bouillabaisse, cracker, dip, gerookte makreel, makreel