Go Back
Kokos panna cotta taart met ananas bloemen

Kokos panna cotta taart met ananas bloemen

Een exotische taart die er spectaculair uitziet, maar vrij eenvoudig te maken valt. Wachten tot alles opgesteven is, is het lastigste van heel het recept.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 1 uur 15 min
Rusttijd 4 uur
Totale tijd 5 uur 45 min
Gang Nagerecht

Equipment

  • Mandoline of snijmachine

Ingrediënten
  

Voor de kokos panna cotta taart:

  • 175 g gemberkoekjes
  • 75 g ongezouten boter
  • 350 ml kokosroom
  • 250 ml volle room (ik gebruikte die met 40% vet van Campina)
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 3 el ahornsiroop
  • 2 blaadjes gelatine

Voor de ananas bloemen:

  • 1/2 ananas

Voor de ananasslagroom:

  • 1/2 ananas
  • Suiker
  • 250 ml volle room (ik gebruikte die met 40% vet van Campina)

Instructies
 

  • Maak eerst de bloemen: verwarm de oven voor op 110° C en bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier. Snijd de 1⁄2 ananas in zeer dunne plakjes, dep die droog met keukenpapier en leg de plakjes op de voorbereide bakplaten. Bak gedurende 30 min, draai om en bak nog eens 30 min of tot de plakjes licht goudbruin zijn.
  • Blijf bakken en draai de plakjes heel regelmatig om tot ze echt behoorlijk droog zijn. Haal uit de oven, laat gedurende 5 min afkoelen en duw de plakjes dan voorzichtig in een muffinvorm of eierdoos om zo een ​​bloem te vormen. Laat volledig afkoelen.

Voor de kokos panna cotta taart:

  • Plet de koekjes in een keukenmachine. Smelt de boter en roer goed door de kruimels. Druk het mengsel in een gekartelde taartvorm met losse bodem. Zet 30 min in de koelkast.
  • Doe de kokosroom en room, het vanillestokje en de ahornsiroop in een pan en breng aan de kook. Haal van het vuur en laat 15 min trekken. Schraap de zaadjes door de room en gooi de peul weg. Week de gelatineblaadjes een paar min in koud water om ze zacht te maken. Knijp het overtollige water eruit en roer de gelatine door de kokoscrème tot die is opgelost. Zet apart en laat volledig afkoelen en dikker worden. Giet de vulling in de taartvorm en zet in de koelkast.

Voor de ananasslagroom:

  • Snijd voor de slagroom de overgebleven 1/2 ananas in blokjes (verwijder de centrale kern) en weeg het vruchtvlees af. Voeg een gelijke hoeveelheid suiker toe aan de ananas en laat 1 uur macereren.
  • Pureer het mengsel in een keukenmachine en giet het sap door een fijne zeef.
  • Verhit het gezeefde sap in een kleine steelpan tot de suiker is opgelost. Laat volledig afkoelen.
  • Klop de room tot hij dik is en klop er dan geleidelijk 4 el ananassiroop door tot hij dikker is. Bewaar het resterende sap.
  • Schep de slagroom op de taart en serveer met de ananasbloemen. Besprenkel met extra siroop.

Notities

Ik kon geen gemberkoekjes vinden en verving die door (suikervrije) kokoskoekjes.
Trefwoord ananas, panna cotta