Ga terug
Appetizer met gerookte eendenborst

Appetizer met gerookte eendenborst

Een heerlijk hapje, krokant en kleurrijk. Vrij eenvoudig recept.
Voorbereidingstijd 50 min
Totale tijd 50 min
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 4 personen

Equipment

  • Friteuse
  • Mandoline of snijmachine

Ingrediƫnten
  

  • 4 vellen wontondeeg
  • 24 plakjes gerookte eendenborst
  • 1 bakje enoki paddenstoelen
  • 1 bussel bieslook
  • Gerookte olijfolie
  • 4 Ratte aardappelen
  • 500 ml gevogelte- of groentebouillon
  • 1 handje zeekraal
  • 1 potje zure room
  • 1 schep mayonaise

Voor de zoetzure rode kool:

  • 1 rode kool
  • Frambozen- of rode wijnazijn
  • Peper en zout
  • Koolzaadolie

Voor de afwerking:

  • Vene cress
  • Eetbare bloemetjes (facultatief)

Instructies
 

  • Steek het wontondeeg uit in rondjes met een steker.
  • Snijd het rondje in tot de helft en frituur tussen 2 kleine zeefjes zodat er een bakje ontstaat.
  • Voorzie het bakje van zout en specerijen naar smaak.
  • Schil de aardappels en snijd in brunoise.
  • Kook de aardappelbrunoise beetgaar in bouillon.
  • Hak de zeekraal en stoof kort in boter.
  • Meng de zeekraal met een beetje zure room, mayonaise en bieslook.
  • Meng dit met de aardappelblokjes tot salade.

Voor de zoetzure rode kool:

  • Snijd de rode kool met behulp van een mandoline of een snijmachine zeer fijn.
  • Werk de rode kool op met de azijn, peper en zout en koolzaadolie.

Afwerking:

  • Schep wat van de aardappelsalade in de bakjes.
  • Schik er plakjes gerookte eendenborst en rauwe enoki paddenstoelen op.
  • Werk af met zoetzure rode kool.
  • Ik deed er ook nog een takje vene cress en wat eetbare bloemetjes uit mijn kruidentuintje bij.
Trefwoord appetizer, gerookte eendenborst, hapje, rode kool, wonton