Ga terug
Citroenmadeleines met praliné hart en melkchocolade

Citroenmadeleines met praliné hart en melkchocolade

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 35 min
Gang Nagerecht
Keuken Frans
Porties 12 madeleines

Ingrediënten
  

  • 2 eieren (100 g)
  • 80 g suiker
  • 100 g boter
  • 100 g bloem
  • 1/2 tl droge gist
  • 2 tl citroensap
  • 1 snufje zout
  • 2 el hazelnootpasta (ik gebruik altijd die van Galler)
  • 100 g melkchocolade

Instructies
 

  • Smelt de boter.
  • Klop de eieren met de suiker tot de mengeling bleker wordt. Voeg de bloem, de gist en het zout toe en meng. Werk er de gesmolten boter en het citroensap onder.
  • Zet het beslag en de vorm minstens 1 uur in de koelkast.
  • Boter de vormen in en lepel er 1 el beslag in. Schuif in de voorverwarmde oven bij 200° C en bak gedurende 5 min. Verlaag nu de temperatuur tot 170° C en bak nog 12 à 15 min verder. Ontvorm de citroenmadeleines en laat afkoelen op een rooster.
  • Prik met een spuitmondje (bij voorkeur eentje om eclairs op te vullen) een gaatje aan de schelpkant van de madeleines en spuit er hazelnootpasta in. (Als je dat wil, dit is een stap die je kan weglaten).
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Wanneer die gesmolten is en mooi glad, doe je een theelepeltje gesmolten chocolade in de holte van je (afgewassen!) madeleinevorm. Je hoeft de chocolade niet uit te strijken, het volstaat om de madeleine erin te drukken tot de chocolade aan de rand naar boven komt. Zet de vorm 30 min in de koelkast om de chocolade te laten opstijven. Zet de vorm daarna nog 5 min in de diepvries, mocht je de citroenmadeleines er niet uitkrijgen.
  • Bewaar in een afgesloten doos.
Trefwoord madeleines