Zet de onderste oven op 90° C. Klop de eiwitten goed schuimig, doe dan in 3 delen de suiker erbij en klop deze tot er pieken ontstaan. Spatel dan de poedersuiker erdoor en strijk uit op vetvrij papier. Droog de eiwitten in de onderste oven gedurende ca. 2 uur.
Voor de basilicumsiroop:
Blancheer de basilicum in ruim water (1 min). Spoel deze meteen koud en maak de blaadjes droog, snijd deze fijn. Breng het water met de suiker aan de kook en laat deze kort afkoelen. Voeg de gesneden basilicum toe en maak deze met de staafmixer fijn en zet de siroop in de koelkast voor later gebruik.
Voor de gepofte rode paprika:
Pof de paprika in de oven tot het vel loslaat. Laat afkoelen. Trek met een mesje het vel eraf, steek er met een steker kleine rondjes uit. Breng het water met de suiker aan de kook en voeg de vanille toe. Doe de paprika rondjes erbij en verwarm het geheel nog 1 min door.
Voor de frambozen:
Klop de slagroom op met de suiker en meng deze met de Griekse yoghurt. Doe dit mengsel in een spuitzak. Controleer de frambozen en vul deze met het yoghurtmengsel. Maak van het bovenstaande geheel een mooi dessert, zoals op de foto.
Notities
Ik werkte het dessert ook nog af met enkele aardbeitjes: les petites de Wépion die ik kocht bij Rob.En een eetbaar bloemetje van Van Laethem, eveneens gekocht bij Rob, maakt het helemaal af.