Go Back
Gefrituurde mosselbeignets in beslag van Brugse Zot

Gefrituurde mosselbeignets in beslag van Brugse Zot

Eenvoudig recept
Voorbereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Borrelhapje
Porties 8 personen

Equipment

  • Staafmixer
  • Friteuse (facultatief)

Ingrediënten
  

Voor de mosselen:

  • 2 kg mosselen
  • 1 ei (gesplitst)
  • 100 g bloem
  • 1 mespuntje bakpoeder
  • 1 el verse Italiaanse kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflook (geperst)
  • 100 ml Brugse Zot (gekoeld)
  • 1 liter frituurolie
  • 1 citroen (in partjes)

Voor de currymayonaise:

  • 2 eidooiers
  • 2 el dragonazijn
  • Currypoeder (ik ben fan van de Indian Style curry mango van Santa Maria)
  • Kurkuma
  • 1 tl mosterd
  • 2 dl arachideolie

Instructies
 

Voor de mosselen:

  • Spoel de mosselen onder koud stromend water en verwijder kapotte exemplaren. Stoom ze in een afgedekte pan, zonder toevoeging van vocht, in 6-10 min gaar.
  • Wanneer de mosselen allemaal open staan, zijn ze klaar. Laat ze afkoelen en haal het mosselvlees uit de schelpen.
  • Klop het eiwit met een snuf zout stijf. Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom en voeg de kruiden, een snuf zout en de knoflook toe.
  • Klop de Brugse Zot door het bloemmengsel en klop de eidooier erdoor. Spatel als laatste de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
  • Verhit de olie op middelhoge stand. Schep de mosselen door het beslag en schep steeds met 2 lepels een paar hoopjes tegelijk in de olie.
  • Frituur ze om en om in een paar min goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm met partjes citroen en met de currymayonaise.

Voor de currymayonaise:

  • Doe de eierdooiers met de dragonazijn, een flinke snuf currypoeder, wat kurkuma en de mosterd in een hoge maatbeker.
  • Giet er de arachideolie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.
Trefwoord bierbeslag, Brugse Zot, currymayonaise, finger food, hapje, mosselen, mossels