Maal de gerookte amandelen zo fijn mogelijk in een keukenmachine of vijzel, tot het poeder is (of daar heel dicht bij in de buurt komt) en strooi op een bord.
Snijd de kabeljauw in twee stukken en vervolgens in repen.
Leg 2 vellen vershoudfolie op elkaar op je werkblad.
Dep de vis droog en rol door het amandelpoeder, leg dan in het midden van de vershoudfolie. Stapel ze op, als het lukt alvast een beetje in een cilindervorm.
Rol dit zo strak mogelijk op in vershoudfolie. Vervolgens draai je de folie als een toffeewikkel nog strakker, leg een knoopje in de uiteinden.
Leg de cilinder ca. 4 uur in de vriezer, haal het er dan uit en snij (rustig) in plakken van 0,5-1 cm. Laat de folie hieromheen zitten (geloof mij, dat werkt het beste). Je ziet nu als het goed is al een mooi, gemarmerd patroon.
Stop de ‘schijven’ in afzonderlijke vacumeerzakken en vacumeer zonder toevoegingen.
Als je zover bent gaar je de vis sousvide gedurende 20 min op 45° C.