Ga terug
Honingtomaatjes met boontjes en ansjovisdressing

Honingtomaatjes met boontjes en ansjovisdressing

5 van 4 stemmen
Gang Borrelhapje
Porties 10 porties

Equipment

  • 1 Staafmixer

Ingrediƫnten
  

Voor de honingtomaatjes met boontjes:

  • 20 honingtomaatjes
  • 100 g groene boontjes

Voor de ansjovisdressing:

  • 100 ml culinaire room, 20% vet
  • 20 g ansjovis, uit blik
  • 40 g tonijn, uit blik en uitgelekt
  • 1 teentje look
  • 20 ml citroensap
  • 10 g mosterd
  • 20 g eigeel
  • Peper en zout

Afwerking:

  • 10 ansjovisfilets
  • 20 blaadjes cress, naar keuze

Instructies
 

Voor de honingtomaatjes met boontjes:

  • Blancheer de tomaatjes gedurende 4 sec in kokend water. Laat schrikken in koud water en ontvel ze. Snijd de bovenkant eraf en hol de tomaatjes uit. Laat uitlekken.
  • Blancheer de groene boontjes en snijd in fijne rondellen.
  • Vul de tomaten met de boontjes en bewaar in de koeling.

Voor de ansjovisdressing:

  • Breng alle ingrediĆ«nten, behalve de culinaire room, samen in een maatbeker en mix fijn met een staafmixer.
  • Giet er nu straalsgewijs de room bij en mix verder tot een homogene dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bewaar in een knijpflesje in de koeling.

Afwerking:

  • Giet een deel van de dressing in de bodem van een schoongemaakt ansjovisblikje.
  • Schik er de gevulde tomaatjes op en verdeel er vervolgens nog wat dressing over.
  • Dresseer een halve ansjovisfilet op de tomaatjes en werk af met de cress.
Trefwoord ansjovis, ansjovisdressing, ansjovismayonaise, groene bonen, groene boontjes, honingtomaatjes, honingtomaten, Looye