Om het soezendeeg te maken: Combineer het water, de boter en het zout in een grote steelpan. Zet de steelpan op middelhoog vuur om de boter te smelten en breng het mengsel aan de kook.
Haal de pan van het vuur en voeg de bloem in één keer toe, terwijl je krachtig roert met een stevige lepel of spatel.
Zet de pan kort terug op middelhoog vuur en roer tot het mengsel glad wordt en begint te stomen; dit duurt minder dan een minuut. Het beslag zal in dit stadium erg dik en glanzend zijn.
Haal de pan van het vuur en laat het dikke beslag onder af en toe roeren 5 tot 10 min afkoelen. Het zal nog heet aanvoelen, maar je moet er een vinger een paar seconden in kunnen houden; als je een digitale thermometer hebt, moet de temperatuur lager zijn dan 50° C.
Roer er nu 1 voor 1 de eieren door. Voeg het volgende ei pas toe, wanneer het vorige volledig is opgenomen.
Voeg de aardappelpuree toe als het mengsel is afgekoeld. Vorm het mengsel tot kroketjes of balletjes (in mijn geval) en vries in.
Doe paneermeel en eigeel in 2 kommen en dip de pate à choux 2 keer, eerst in het eigeel en dan in het paneermeel. Herhaal.
Bak de kroketjes in de friteuse gedurende 3 min op 175° C.