Ga terug
Hartige panna cotta van Kriek’et kaas op knapperige filodeegbodem

Hartige panna cotta van Kriek’et kaas op filodeegbodem

Gang Borrelhapje

Ingrediënten
  

Voor de hartige panna cotta van Kriek'et kaas:

  • 500 ml room
  • 150 g Kriek'et kaas
  • 2 gelatineblaadjes (3 g / blaadje)
  • Peper
  • 1 bokaaltje kriekenconfituur

Voor de filodeegbodem:

  • 1 pakje filodeeg
  • Boter

Voor de afwerking:

  • 1 bokaaltje krieken op sap
  • Xantana
  • Eetbaar bladgoud

Instructies
 

Voor de hartige panna cotta van Kriek'et kaas:

  • Doe de room in een pan en zet op het vuur. Snij de Kriek'et kaas in stukken en doe ze bij de room. Breng alles op smaak met peper. Wees voorzichtig met zout, want de kaas is al zout van smaak.
  • Los 2 gelatineblaadjes op in koud water. Haal vervolgens de pan van het vuur en doe de gelatine bij de room. Meng goed. Verdeel het mengsel over mallen en laat alles een uurtje opstijven in de diepvries.
  • In de grotere mallen kan je ook nog een parel van kriekenconfituur toevoegen.
  • Ontvorm de diepgevroren panna cotta's en laat ze in de koelkast ontdooien tot gebruik.

Voor de filodeegbodem:

  • Verwarm de oven voor op 190° C.
  • Snijd met een mes of knip met een schaar rondjes uit het filodeeg.
  • Smelt de boter en vet het filodeeg in met de boter.
  • Leg per hapje 4 rondjes op elkaar op de bakplaat met bakpapier. Bak het filodeeg in ca. 10 - 12 min krokant. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.

Afwerking:

  • Laat het kriekensap van de bokaal inkoken tot een stroperige massa. Je kan om dat proces te versnellen, wat Xantana toevoegen.
  • Maak een splash op het bord met het ingekookte kriekensap.
  • Serveer de hapjes zoals op de foto. Werk af met een kriek gepimpt met een stukje eetbaar bladgoud.
Trefwoord filodeeg, Kriek'et, Kriek'et kaas, krieken, kriekenconfituur, Little Cheese Farm, panna cotta