Verwarm de aardpeerblokjes met een klontje boter in een pan, breng op smaak met (witte) peper en zout.
Verwarm de slakjes, maar maak ze niet te heet!
Bak de shiitakes in een scheutje olie op hoog vuur, breng op smaak met peper en zout.
Bak de skrei op de briochekant in boter goudbruin, draai de vis om, zet de pan in de oven op 180° C en laat de vis garen. Dit duurt ca. 12 min naargelang de dikte van de skrei. Bestrooi met peper en zout. (Bij mij was de briochekorst al vrij bruin na het bakken in de pan en dus deed ik er een vel aluminiumfolie over om verder kleuren te verhinderen).
Verwarm de saus, voeg de peterseliepuree toe, klop schuimig met de staafmixer.
Spuit een mooie cirkel aardpeerpuree op een warm bord, leg rondom de blokjes aardpeer, de shiitakes en de slakjes.
Leg dan de skrei erop en schep de schuimige saus rondom.
Garneer eventueel met Oost-Indische kers of peterselie. Ik druppelde ook nog enkele druppels van de olie van de slakjes in de saus voor extra kleur.