Ga terug
Chocolade dennenappels

Chocolade dennenappels

Gang Nagerecht
Porties 6 stuks

Ingrediënten
  

Ingrediënten voor de brownies:

  • 100 g boter
  • 125 g pure chocolade
  • 175 g suiker
  • 3 eieren
  • 75 g bloem

Voor de dennenappels:

  • 3 el dulce de leche
  • 100 ml Baileys
  • 350 g Kellogg's Coco Pops

Voor de afwerking:

  • Poedersuiker

Instructies
 

Ingrediënten voor de brownies:

  • Smelt de chocolade met de boter au bain-marie.
  • Klop de eieren met de suiker. Zeef er de bloem en het zout bij en meng.
  • Voeg de gesmolten chocolade en boter mengeling toe en meng goed.
  • Schep in een ovenschaal bekleed met bakpapier en bak gedurende 25 min op 170° C.
  • Laat afkoelen.

Voor de dennenappels:

  • Doe nu de brownies in een kom en maak ze zacht door ze met je handen te pletten. (Tip: doe dit best met handschoenen, het kleeft nogal).
  • Doe er de Baileys en dulce de leche bij en meng goed.
  • Maak nu bolletjes met aan de bovenkant een spitse top.
  • Neem de cornflakes en werk van onder naar boven door de schelpjes rondom in de brownies te steken.
  • Werk af met poedersuiker.
Trefwoord Baileys, brownie, brownies, chocolade, dennenappels, dulce de leche