Voor de crème anglaise gemonteerd met boter:
Giet de melk in een steelpan met het merg van het geschraapte vanillestokje.
Verwarm de pan, vermijd koken, en laat 15 min trekken op een zacht vuurtje.
Verwijder de vanillestok en pers alle smaak eruit.
Giet de suiker bij de melk, gevolgd door de eieren en eidooiers.
Kook de crème anglaise al kloppend tot 82-83° C.
Giet in de kom van een staande mixer met de klopper.
Klop tot een temperatuur van 40-45° C.
Voeg de malse boter toe, in kleine stukjes gesneden.
Klop ca. 10 min.
Voeg de vloeibare vanille toe aan het mengsel.
Meng kort en zet opzij.
Voor de meringue:
Giet de eiwitten in de kom van een mixer met gardehulpstuk.
Smelt de glucose en invertsuiker in de magnetron op laag vuur (ongeveer 90° C).
Giet bij de eiwitten en klop los met een klopper.
Klop de eiwitten in een staande mixer met de klopper tot meringue.
Voor de boterroom:
Meng de 2 ingrediënten door elkaar.
Doe een deel van de meringue in de boterroom en vouw die met een spatel voorzichtig van het midden naar buiten toe.
Giet dit mengsel bij de overgebleven meringue.
Meng voorzichtig tot een gladde massa.
De boterroom kan meteen gespoten worden, zonder af te koelen.