Ga terug
Oester met Granny Smith met gel van citroen en ijs van avocado

Oester met Granny Smith met gel van citroen en ijs van avocado

Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Ijsmachine

Ingrediƫnten
  

Voor de oesters:

  • 4 Gillardeau oesters
  • 1 Granny Smith
  • 10 g kaviaar

Voor de citroengel:

  • 75 g citroensap
  • 40 g water
  • 10 g gembersiroop
  • 40 g suiker
  • 2 g agar
  • 1 g gellan

Voor het avocado-ijs:

  • 150 g avocadopuree
  • 150 g yoghurt
  • 100 g Granny jus
  • 5 g stabilisator
  • 60 g limoensap
  • 1 snufje Thais kerriepoeder
  • 1 g Xantana

Instructies
 

Voor de citroengel:

  • Maak de citroengel. Voeg het water, de gembersiroop, de suiker, het agarpoeder en gellanpoeder bij het citroensap. Meng dit goed en breng het vervolgens gedurende 1 min aan de kook. Giet het dan in een kom en laat het helemaal afkoelen. Doe het daarna in een blender en mix het tot een gladde gel. Bewaar in de koelkast in een spuitzakje of spuitbusje voor later.

Voor het avocado-ijs:

  • Draai de ingrediĆ«nten voor het avocado-ijs in een ijsturbine af.

Voor de oesters:

  • Open de oesters en werk ze af met het ijs, de citrusgel en een toefje kaviaar.
Trefwoord avocado, citroengel, Gillardeau, Granny Smith, oester