Ga terug

Gedroogde tonijn tuile, gerookte palingmousse

Gang Borrelhapje
Porties 8 personen

Equipment

  • 1 Blender

Ingrediënten
  

Voor de gedroogde tonijn tuile:

  • 50 g bloem
  • 50 g eiwit
  • 50 g boter
  • 20 g suiker
  • 10 g bonitovlokken

Voor het furikake poeder*:

  • 5 g Katsuobushi
  • 10 g nori
  • 5 g witte sesamzaadjes
  • 5 g zwarte sesamzaadjes
  • 3 g glutaminaat
  • 2 g suiker
  • 2 g wasabipoeder

Voor de gerookte palingmousse:

  • 100 g gerookte paling
  • 25 g visfumet
  • 1 gelatineblaadje (3,2 g/blaadje)
  • 1 dl room

Instructies
 

Voor de gedroogde tonijn tuile:

  • Verwarm de oven voor op 150° C.
  • Doe alles in een blender en mix tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag over een visgraatmal en bestrooi het met het furikake poeder (zie hieronder).
  • Bak de tuile 12 min in de voorverwarmde oven.

Voor het furikake poeder*:

  • Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een fijn poeder.
  • Dek goed af en zet apart.

Voor de gerookte palingmousse:

  • Verwarm de visfumet en los er de geweekte gelatine in op.
  • Cutter de gerookte paling en visfumet in de robot en duw door een fijne zeef.
  • Klop de room half op en spatel hem voorzichtig onder de vis.
  • Schep de mousse in een spuitzak met klein spuitmondje en laat helemaal afkoelen.

Afwerking:

  • Spuit dotjes gerookte palingmousse tussen 2 visgraat tuiles.

Notities

*Voor het furikake poeder gebruikte ik kant-en-klare furikake, gekocht in het ISPC.
Trefwoord bonitovlokken, furikake, gedroogde tonijn, gerookte paling, gerookte palingmousse, kerst, kerstmenu, kerstmenu 2023, tuile