Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Gedroogde tonijn tuile, gerookte palingmousse
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Borrelhapje
Porties
8
personen
Equipment
1 Blender
Ingrediënten
Voor de gedroogde tonijn tuile:
50
g
bloem
50
g
eiwit
50
g
boter
20
g
suiker
10
g
bonitovlokken
Voor het furikake poeder*:
5
g
Katsuobushi
10
g
nori
5
g
witte sesamzaadjes
5
g
zwarte sesamzaadjes
3
g
glutaminaat
2
g
suiker
2
g
wasabipoeder
Voor de gerookte palingmousse:
100
g
gerookte paling
25
g
visfumet
1
gelatineblaadje
(3,2 g/blaadje)
1
dl
room
Instructies
Voor de gedroogde tonijn tuile:
Verwarm de oven voor op 150° C.
Doe alles in een blender en mix tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over een visgraatmal en bestrooi het met het furikake poeder (zie hieronder).
Bak de tuile 12 min in de voorverwarmde oven.
Voor het furikake poeder*:
Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een fijn poeder.
Dek goed af en zet apart.
Voor de gerookte palingmousse:
Verwarm de visfumet en los er de geweekte gelatine in op.
Cutter de gerookte paling en visfumet in de robot en duw door een fijne zeef.
Klop de room half op en spatel hem voorzichtig onder de vis.
Schep de mousse in een spuitzak met klein spuitmondje en laat helemaal afkoelen.
Afwerking:
Spuit dotjes gerookte palingmousse tussen 2 visgraat tuiles.
Notities
*Voor het furikake poeder gebruikte ik kant-en-klare furikake, gekocht in het ISPC.
Trefwoord
bonitovlokken, furikake, gedroogde tonijn, gerookte paling, gerookte palingmousse, kerst, kerstmenu, kerstmenu 2023, tuile