Ga terug
Cannelloni met kreeft, jus met gember en citroengras

Cannelloni met kreeft, jus met gember en citroengras

Makkelijk recept (als je zoals ik reeds gekookte kreeften koopt)
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Blender

Ingrediënten
  

  • 2 (Bretoense) kreeften
  • 4 verse pastavellen
  • 1 preistronk
  • 250 g Parijse champignons
  • 100 g Keiems Bloempje (of andere witschimmelkaas)

Voor de tomatencompote:

  • 40 g ui
  • 1 tl rozemarijn, gedroogd
  • 1 takje tijm
  • 1 teentje look
  • 400 g tomaat
  • Olijfolie
  • 100 g tomatensap
  • 10 g salie, vers

Voor de crème van Keiems Bloempje:

  • 200 g Keiems Bloempje
  • 500 ml melk
  • 5 g Kappa

Voor de afwerking:

  • Eetbare bloemen (Borage)
  • 1 lente-ui, schuin versneden
  • Oost-Indische kers
  • 1 bokaaltje visfumet
  • 1 stengel citroengras
  • 1 stuk gember, naar smaak

Instructies
 

Voor de cannelloni met kreeft:

  • Decorticeer de kreeft: haal de poten en staart uit.
  • Kook de pastavellen gaar.
  • Snij de champignons en prei in fijne brunoise voor de vulling van de cannelloni.
  • Bak aan in boter en werk af met geraspt Keiems Bloempje en een el van de tomatencompote (zie hieronder).
  • Roer hieronder ook enkele stukken kreeftenvlees die je uit de poten hebt gehaald.
  • Vul de pastavellen op met de mengeling.
  • Verwarm de kreeftenstaarten in de tomatencompote.

Voor de tomatencompote:

  • Ontvel de tomaten en verwijder de zaden.
  • Fruit de fijngehakte ui in de olie.
  • Voeg de rest toe en stoof langzaam op laag vuur tot een compote.

Voor de crème van Keiems Bloempje:

  • Verwarm de melk, de Keiems Bloempje kaas en de Kappa tot 90° C.
  • Stort uit op een plaat en laat opstijven.
  • Draai glad in een blender tot een mooie crème.

Afwerking:

  • Verwarm de cannelloni 10 min in de voorverwarmde oven.
  • Dresseer de kreeftenstaarten op de cannelloni met punten kaascrème en werk mooi af met de bloemen.
  • Serveer hierbij een jus van gember en citroengras.
Trefwoord Bretoense kreeft, cannelloni, citroengras, gember, kerst, kerstmenu, kerstmenu 2023, kreeft, Rob