Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Cannelloni met kreeft, jus met gember en citroengras
Makkelijk recept (als je zoals ik reeds gekookte kreeften koopt)
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Hoofdgerecht
Porties
4
personen
Equipment
1 Blender
Ingrediënten
2
(Bretoense) kreeften
4
verse pastavellen
1
preistronk
250
g
Parijse champignons
100
g
Keiems Bloempje
(of andere witschimmelkaas)
Voor de tomatencompote:
40
g
ui
1
tl
rozemarijn,
gedroogd
1
takje
tijm
1
teentje
look
400
g
tomaat
Olijfolie
100
g
tomatensap
10
g
salie,
vers
Voor de crème van Keiems Bloempje:
200
g
Keiems Bloempje
500
ml
melk
5
g
Kappa
Voor de afwerking:
Eetbare bloemen
(Borage)
1
lente-ui,
schuin versneden
Oost-Indische kers
1
bokaaltje
visfumet
1
stengel
citroengras
1
stuk
gember,
naar smaak
Instructies
Voor de cannelloni met kreeft:
Decorticeer de kreeft: haal de poten en staart uit.
Kook de pastavellen gaar.
Snij de champignons en prei in fijne brunoise voor de vulling van de cannelloni.
Bak aan in boter en werk af met geraspt Keiems Bloempje en een el van de tomatencompote (zie hieronder).
Roer hieronder ook enkele stukken kreeftenvlees die je uit de poten hebt gehaald.
Vul de pastavellen op met de mengeling.
Verwarm de kreeftenstaarten in de tomatencompote.
Voor de tomatencompote:
Ontvel de tomaten en verwijder de zaden.
Fruit de fijngehakte ui in de olie.
Voeg de rest toe en stoof langzaam op laag vuur tot een compote.
Voor de crème van Keiems Bloempje:
Verwarm de melk, de Keiems Bloempje kaas en de Kappa tot 90° C.
Stort uit op een plaat en laat opstijven.
Draai glad in een blender tot een mooie crème.
Afwerking:
Verwarm de cannelloni 10 min in de voorverwarmde oven.
Dresseer de kreeftenstaarten op de cannelloni met punten kaascrème en werk mooi af met de bloemen.
Serveer hierbij een jus van gember en citroengras.
Trefwoord
Bretoense kreeft, cannelloni, citroengras, gember, kerst, kerstmenu, kerstmenu 2023, kreeft, Rob