Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde bimi met tonijn en gamba
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Voorgerecht
Porties
4
personen
Ingrediënten
1
pakje
bimi
4
grote gamba's
150
g
tonijn
1
scheut
ketjap
1
teen
knoflook
Diverse radijssoorten
30
g
azijn
30
g
honing
1
tl
harissa
1
el
yoghurt
1
el
zure room
50
g
bloem
1
ei
50
g
panko
Diverse soorten kruiden en eetbare bloemen
Instructies
Pocheer de bimi kort in kokend gezouten water en verfris onmiddellijk in ijswater.
Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal.
Marineer de tonijn op oosterse wijze met de ketjap en de gesnipperde knoflookteen en gril rondom aan. Koel direct terug.
Was de radijs en snij deze in dunne plakjes , meng de azijn en de honing en marineer hierin de radijsjes.
Meng de harissa, de yoghurt en de crème fraîche tot een sausje en breng op smaak met peper en zout.
Gril de bimi kort in een hete grillpan. Leg vervolgens op het bord.
Paneer de gamba’s in bloem, daarna in het ei en daarna in de panko. Frituur de gamba’s op 170° C goudbruin en krokant. Leg op de bimi.
Snij de tonijn in plakken en leg tegen de gamba aan.
Vul de harissa saus af in een klein spuitzakje en spuit puntjes op het bord.
Werk het gerecht af met de diverse soorten radijs , kruiden en eetbare bloemen.
Trefwoord
bimi, gamba, kerst, kerstmenu, kerstmenu 2023, Rob, tonijn