Ga terug
Gegrilde bimi met tonijn en gamba

Gegrilde bimi met tonijn en gamba

Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pakje bimi
  • 4 grote gamba's
  • 150 g tonijn
  • 1 scheut ketjap
  • 1 teen knoflook
  • Diverse radijssoorten
  • 30 g azijn
  • 30 g honing
  • 1 tl harissa
  • 1 el yoghurt
  • 1 el zure room
  • 50 g bloem
  • 1 ei
  • 50 g panko
  • Diverse soorten kruiden en eetbare bloemen

Instructies
 

  • Pocheer de bimi kort in kokend gezouten water en verfris onmiddellijk in ijswater.
  • Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal.
  • Marineer de tonijn op oosterse wijze met de ketjap en de gesnipperde knoflookteen en gril rondom aan. Koel direct terug.
  • Was de radijs en snij deze in dunne plakjes , meng de azijn en de honing en marineer hierin de radijsjes.
  • Meng de harissa, de yoghurt en de crème fraîche tot een sausje en breng op smaak met peper en zout.
  • Gril de bimi kort in een hete grillpan. Leg vervolgens op het bord.
  • Paneer de gamba’s in bloem, daarna in het ei en daarna in de panko. Frituur de gamba’s op 170° C goudbruin en krokant. Leg op de bimi.
  • Snij de tonijn in plakken en leg tegen de gamba aan.
  • Vul de harissa saus af in een klein spuitzakje en spuit puntjes op het bord.
  • Werk het gerecht af met de diverse soorten radijs , kruiden en eetbare bloemen.
Trefwoord bimi, gamba, kerst, kerstmenu, kerstmenu 2023, Rob, tonijn